24.07.2024 | 10:56
Денков: Пеевски да отговори за фалита на КТБ
Той припомни, че Асен Василев се е явил в комисията за контрабандата в митниците

Председателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” Николай Денков коментира обвиненията на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че прокуратурата слага чадър над представителите на тази коалиция.

Денков призова Пеевски да даде обяснение за фалита на КТБ, вместо заедно с ГЕРБ да провалят заседанията на комисията за осемте джуджета и “Нотариуса”.

“Изключително нескопосан метод да прикрие проблемите в ДПС”, каза Денков по адрес на Пеевски. Той припомни, че Асен Василев се е явил да бъде изслушан в комисията по митниците, отговорил е на всички въпроси и за това има доклад.

“Няма повдигнато обвинение за контрабанда. Асен Василев няма какво да крие. Обвиненията към Банкова са, че е размествала хора по митниците. Не съм видял обвинения за корупция, ако имаше мотиви щяха да са го повдигнали вече”, заяви Денков.

И допълни: “Интересно е защо Пеевски, заедно с ГЕРБ, провалиха заседанието на комисията за Нотариуса и осемте джуджета в момента, в който се появи информация, която свързва Пеевски с фалита на КТБ”.

По повод скандала с назначаването на посланик в Украйна Денков призова да се питат Мария Габриел, която бе външен министър в неговото праивтелство, и президента Румен Радев, тъй като този разговор е бил между тях. За пореден път Денков заяви, че ПП-ДБ са готови да обсъждат приоритети с другите партии, но е скептичен за реализация на третия мандат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране