16.07.2021 | 23:08
Депутат към журналистка: Много сте красива! Където се е намесила природата и медицината е безпомощна
Филип Станев я обвини в сервилност към ГЕРБ

Членът на ръководството на „Има такъв народ“ Филип Станев си позволи абсолютно неуместен и обиден коментар по адрес на Ива Николова от сайта „Пик“. Това се случи на първата в историята на ИТН пресконференция. Медиите бяха поканени да чуят плановете на партията на Слави Трифонов за управлението на страната.

Без изненада, както и на други пресконференциите, участниците в тях и останалите журналисти станаха свидетели на поредното надвикване между Ива Николова и Илияна Беновска коя първа да зададе въпрос. В крайна сметка Николова взе надмощие и постави важния за всички въпрос кой е съставил първото проектоправителство на ИТН.

Както винаги, Николова използва живото излъчване на пресконференцията, за да направи и свой коментар, граничещ със заяждане.

Последва реплика от Филип Станев: „Аз ще си позволя да ви кажа само, че ви благодаря, вие сте остър журналист, много сте красива, много сте артистична, освен всичко останало. Наблюдавах внимателно вашето лице. Така е – където се е намесила природата и медицината е безпомощна“.

„Вие сте олицетворение на това“, отговори Николова, а Станев продължи:

„Вашите въпроси не са много съдържателни, защото вие правите внушения. Какво американско посолство ви гони, бе, госпожо Николова. Понеже се опитвате не да задавате съдържателни въпроси, а да оригиналничите, ще Ви кажа кой стои зад това правителство – извънземните. Много поздрави на Недялко Недялков, благодаря“.

Безвкусните шеги, които иначе се леят в ефира на телевизията на Слави, не спряха дотук. По-късно се разигра диалог и с Беновска, която попита какво ще е отношението им към медиите.

„Ще бъдем приятелски настроени към медиите“, отговори Станев обяви, че „ние не можем да имаме репресивно, агресивно, доминиращо или тоталитарно отношение към медиите“. „Просто защото дълго време сме били част от медиите, дори продължаваме да сме“, добави той, визирайки 7/8 ТВ.

След това реши да даде „една идея“ на Беновска:

„Понеже редовно гледах вашето предаване и много ми харесваше как подхвърляхте ябълка. И тайно се надявах да ми метнете една ябълка с надеждата да я хвана. Ама понеже сега е сезона на дините, може да хвърляте една диня. Тя се хваща много по-трудно“.

Беновска отговори, че „други мадами мятат дините“. 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране