11.06.2015 | 17:44
Депутат от ДПС съди Радан Кънев за 15 бона
Станислав Атанасов обещава да си покаже немската диплома в съдебна зала
Радан Кънев

Депутатът от ДПС и бивш министър на околната среда и водите Станислав Анастасов заведе дело срещу лидера на ДСБ Радан Кънев, съобщ реформаторът на страницата си във Фейсбук.

Искът, който е на стойност 15 000 лв. е заради твърдението на последния, че е станал министър без диплома, с което му е причинил неимуществени вреди. Скандалът между двамата избухна през февруари т.г., когато Анастасов всяка седмица четеше именник на професионалисти от ДПС, станали жертва на политическа чистка.

Това предизвика ГЕРБ и Реформаторите да го репликират с обвинения за истинността на неговата диплома. Анастасов беше назначен за министър на околната среда и водите от квотата на ДПС в края на мандата на кабинета на Пламен Орешарски. Тогава бе обявено, че той е завършил Техническия университет в Мюнхен. Малко след това обаче се оказа, че той няма диплома от там.

Тогава Анастасов разкри, че е завършил семестриално университета в Мюнхен. И побърза да извади още две дипломи за висше образование – бакалавър по Стопанско управление в Софийския университет и магистър по Политически науки в Нов български университет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране