24.02.2015 | 11:12
Депутат с идея: Лиценз за платена любов
Жрица на любовта взема по 5-10 лв., парите били за лична карта

Да се въведе лицензионен режим за публичните домове, предлага Стефан Кенов, секретар на ПГ на БДЦ.  Публичните домове да плащат годишен лиценз, да отговарят на определени условия и да имат нормиран брой служители, разви идеята си депутатът в студиото на Нова телевизия. Кенов уточни, че предложението е негово и не говори от името на ПГ.

По думите му годишната такса трябва да се определя според броя на жените, които работят в заведението, като те трябва да си заплащат 10% данък върху доходите на физическите лица. Жриците на любовта трябва да плащат и максимални осигуровки. Депутатът заяви, че доходите им са доста над тавана от 2600 лв. и това е възможно, освен това и сами искали да имат осигуровки.

Той обясни още, че идеята е да бъдат избегнати сводниците, които получават около половината от заработеното. По думите му става въпрос за приход в сивата и черната икономика, който е между 500-700 млн. лева годишно според данни на неправителствени организации.

Кенов каза още, че има и други услуги, доста близки до проституцията, и даде пример с еротичните масажи.  По думите му стриптийз баровете също попадат в легалното понятие проституция в някои страни, които са решили въпроса със закон.  При положение, че една учителка получава 550 лева и може да си плаща данъци и осигуровки и да отглежда две деца, едно момиче да получава 10 хил. лв. на месец и да не внася нищо…, коментира депутатът.

В репортаж на телевизията Тонка Георгиева обяснява, че проституира, за да може да си вземе личните документи и да напусне България. Жената казва още, че от 14 години е на магистралата. „Да, забранено е, а проституцията е от 5-10 лева, която ми дават българските граждани, а международните граждани ми дават от 5 евро до 10 евро“, разкрива тарифите тя.

Георгиева е категорична, че няма друг избор, защото нито един работодател не желае да я вземе на работа без документ за самоличност. „Търся съдействие от Страсбург и от всички европейски съюзи да ми съдействат да получа лична карта. Като ме спират полицаи и ми искат документите, аз нямам. В цяла България ме задържат за проституция и пак ме пускат, и аз си излизам пак на магистралата“, обяснява жената.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране