15.04.2021 | 20:13
Депутатът от ГЕРБ Росица Кирова е съдружник с наркобоса Исмет Османи (видео)
Според немските и сръбските служби е Османи е особено опасен престъпник

Росица Кирова, която днес се закле като депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – Цури, арестуван през 2019 г. в Прищина, разкрива сайтът bird.bg.

Дамата от Видин – сестра на ковчежника на Таки – Константин Върбанов след като бившият премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на Има такъв народ за Видин, предлагала се е и на Мая Манолова.

Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество Цитадела БГ АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Предметът на дейност е производство на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.

Три месеца след като става акционер в Цитадела БГ, немското разузнаване BND пише за Османи следното: ОСМАНИ Исмет, наречен Цури, косовски албанец с база в КОСОВСКА МИТРОВИЦА, занимава се с контрабанда на цигари, наркотици и гориво (марихуана, хероин) и се счита за особено опасен. Поддържа тесни връзки с UCK и с ТАЧИ, когото през 1998 трябва да е поддържал мощно финансово, както и с ИБИШИ Нуредин (контрабанда).

Преди това Исмет Османи е споменат и в доклад на сръбската полиция известен като “Бяла книга на сръбската организирана престъпност”, изтекъл през 2000 г., цитиран от партньорите на OCCRP от сръбския разследващ портал Krik.rs. Според него Османи е лидер на престъпна организация, участваща в международни канали за трафик на наркотици, а в Сърбия работи в тясно сътрудничество със Звонко Вееселинович, който купува наркотиците от Османи и ги пренася в Сърбия, а в обратна посока продава на албанците оръжие.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране