18.04.2021 | 21:18
Депутат на Слави отговори на пиара на ГЕРБ: Гърдите му по-добре оформени от тези на жените, с които се е снимал
С вас ни дели освен огромна цивилизационна пропаст, но и фактът, че аз си падам по жени, пише Радостин Василев

36-годишен специалист по спортно право от „Има такъв народ“ (ИТМ) е новият председател на Правната комисия към Народното събрание. Новината се разпространи от публикация на ПР-а на ГЕРБ Никола Николов, в която той се възмущава от назначаването на Радостин Василев на поста, прилагайки и негови скандални снимки в социалните мрежи.

От самата ИТН представят новия председател на Правната комисия като човек с „дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство“. Не са посочени обаче трудове и публикации в цитираните материи, с които Василев да е изявил експертизата си.

От презентацията на новия председател на Правната комисия на страницата на партията на Слави Трифонов се разбира още, че през последните 13 години Василев е един от „малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право“.

„Адвокат Радостин Василев има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество „Радостин Василев“, пишат от ИТН.

В публикацията си във Фейсбук обаче Никола Николов явно изразява, че няма особено големи очаквания за професионализма на новия председател на Правната комисия. И пише, прилагайки и снимков материал: „Това е … новият ПРЕДСЕДАТЕЛ на Правната комисия в Народното събрание. Понеже хората на Трифонов, мутроборкините и “Да, България” все призовават да сравняваме – ами сравнявайте, уважаеми зрители. 36-годишният Радостин Василев – Руди ще кове законите на България от понеделник! Това Ви сервира политическият великан Трифонов. Честито на всички и най-вече на петите в парламента послушно подкрепящите го умно-кресливи демократчета от Да, България! #ИмаТакиваМутри #СпитеЛи“.

В социалните мрежи обаче не му оставят длъжни и припомнят какви карикатурни образи имаше в парламент, визирайки Барни Ръбъла и други със запомнящи се прякори.

По-късно обаче Радостин Василев отговори на пиара на ГЕРБ с друг пост:

„Скъпи приятели,

Вчера напълно непознатият за мен г-н Никола Николов, който се оказа PR на ГЕРБ, е публикувал три мои снимки и е констатирал, че това ще е новият председател на правната комисия в Народното Събрание.

Помислих си, че г-н Николов ми се радва, но от прочетеното личи явното негово неудовлетворение от това, че новият председател изглежда добре, ходи на море и има приятели, с които се снима. За него това явно е лошо или скандално. Струва ми се, че г-н Николов счита, че физическата ми форма и това, че съм нормален човек, са диаметрално противоположни на професионалната ми подготовка.

Явно в ГЕРБ трябва да изглеждаш зле, за да си можещ.

За съжаление ще се наложи да го разочаровам. Завършил съм право в СУ „Св. Климент Охридски“ с отличен успех и имам изключително успешна адвокатска практика!
Уважаеми г-н Николов,

Моят живот и професионална кариера не започват и не свършват с Народното Събрание и изобщо политиката, както за повечето калинки от ГЕРБ, за които първа работа е Народно Събрание или някое министерство.

Аз и моите колеги от „Има Такъв Народ“ се захванахме с това, за да премахнем такива като вас завинаги от политическата карта и това неминуемо ще се случи. В този смисъл, злобата ви и омразата са разбираеми и са предизвикани от абсолютната ви безпомощност. Вашият грабеж е към своя край.

Никола Николов

Уважаеми г-н Николов,

Аз съм съвсем нормален гражданин. Имам семейство и приятели, ходя на море, пия кафе с колеги. Не ме притеснява да съм сред хора или да имам снимки на море, на планина или по бански. Имам чиста съвест и спя спокойно. Повечето от вас се крият и не могат да се покажат сред хората, защото са много „обичани“. Трупат богатства, но в душите си са много бедни.

Моите приятели г-н Николов, за разлика от вашите, изкарват парите си честно, а не с пренасяне на подкупи от Васил Божков и слугуване на г-н Бибитков. Благодаря ви за безплатният PR от вчера. Нямаше как да ви се получи по-добре.

Приятели,

Сега споделям с вас няколко снимки на г-н Николов, които според неговата логика трябва да водят до извода, че или той е един страхотен PR, или адски много ми завижда. Прави впечатление, че неговите гърди са доста по-добре оформени от тези на жените, с които се е снимал.

P. S. Г-н Николов,
С вас ни дели освен огромна цивилизационна пропаст, но и фактът, че аз си падам по жени.
С уважение:
Радостин Василев“.