25.05.2023 | 10:47
Депутатите от ГЕРБ напуснаха парламента, за да бранят вожда си от прокуратурата (видео)
Бойко Борисов е на разпит по делото "Барселонагейт" и за корупция и злоупотреба с власт

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна Народното събрание и обсадиха прокуратурата, докато тече разпитът на техния лидер Бойко Борисов. Той е призован днес по делото, станало известно като „Барселонагейт“, както и по сигнал на БОЕЦ.

„Не разбираме защо се претоплят манджи в момент, в който се работи по съставянето на правителство и по работата върху много сериозна съдебна реформа“, заяви Даниел Митов пред журналисти. Според него държавното обвинение се използва, за да бъде осуетен опитът за реформа в правосъдието и съставяне на кабинет.

Симпатизантите на партията обаче не се изказаха ласково за възможността за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната“. Те не одобряват идеята Асен Василев да бъде финансов министър. Въпреки това, феновете на ГЕРБ скандираха „Бойко, Бойко“. Борисов е разпитан от Софийската градска прокуратура по разследването за евентуално пране на пари, което се води от испанските власти и засяга имот в Барселона, в който е живяла свързваната с Борисов моделка Борислава Йовчева.

Другата прозовка е от Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ. В него има твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране