28.04.2023 | 11:34
Депутатите пак се обиждат с „доносници“ и „късопишковци“
Избраниците щяха да се избият за безплатни карти за библиотека

Правилникът отново скара депутатите от ПП-ДБ и „Възраждане“. След остри реплики се стигна до прекъсване на заседанието, за да се успокоят страстите.

Повод за напрежението бе предложение на „Възраждане“ депутатите да имат не само трудов, но и осигурителен стаж, както и да имат безплатен достъп до библиотеки и читални.

„Предложението на Петър Петров от „Възраждане“, с което явно неговата депутатска заплата не му стига и той иска да се добави освен трудов и осигурителния стаж, така че той като човек, който упражнява свободна професия, да получава още по-голямо възнаграждение.

Смятам, че има конфликт на интереси. Освен че не му стига на г-н Петров, че получава голяма заплата, иска да я увеличи, но иска и Народното събрание да му плаща безплатен достъп до библиотеката. Браво, г-н Петров!“, заяви Искрен Митов от „Продължаваме промяната“ (ПП).

„Народната библиотека е една много уважавана от мен институция. В нея е събрано едно изключително голямо богатство, което доста пъти ми е помагала в моите законодателни инициативи.

Имам такава карта и си я плащам сам, но все пак, тъй като искам народните представители да се докоснат до това книжно богатство, особено в архивите, което считам, че може да ви бъде полезно, затова съм направил и това техническо предложение за свободен достъп“, поясни на свой ред Петър Петров.

„Нямате никакво право да дискриминирате хората и да ги карате да се определят по какъвто и да било полов признак. Това, че според вас мъже не трябва да се осигуряват за майчинство и за бременност, не значи, че преждеговорещият не прави опити за забременяване и трябва да се осигурява.

Тези хора могат да правят такива опити, трябва да се осигуряват, защото не се знае дали в крайна сметка няма да има резултат“, заяви от трибуната Цончо Ганев от „Възраждане“, цитиран от bTV.

„Нека да оставим без коментар предната реплика, но ще ви кажа нещо. Това, което вие предлагате не е за 200 000 човека, а е за вашата лична заплатка. При положение че вчера излезе статистика, че 40% от българите живеят в бедност, вие да искате да ви плаща Народното събрание 300-600 лв. на година и карта за библиотеката е срам. Срам е за вашата парламентарна група“, разгневи се Искрен Митев от ПП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране