13.01.2021 | 12:02
Депутатите се събраха за последната сесия на НС. Караянчева говори за бесилките
Този месец се очаква президентът да издаде указ за насрочване на парламентарните избори

С кворум 125 от народни представители започна 11-ата последна сесия на 44-ото Народно събрание. От БСП не участваха в регистрацията, но ще присъстват в залата.

Сесията бе открита от председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя честити новата година на народните представители. „Нека си пожелаем да е по-здрава и по-спокойна“, каза Караянчева.

„Видяхме и издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание единствено към политическите му опоненти. Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията помежду ни, когато тази конфронтация е безпринципна, руши подпори и изгаря мостове“, каза тя.

По традиция, всяко от парламентарните групи ще има декларация за новия политически сезон.

Четирима министри ще докладват пред депутатите за ситуацията в страната след пороите и наводненията на много места.

В дневния ред са включени предложения от „Обединени патриоти” за промени в реда на издаване на личните документи.

В проекта на дневен ред на депутатите са залегнали три предложения за законови промени – в Закона за мерките срещу изпирането на пари, в Закона за кредитните институции и Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници.

Една от доминиращите теми в работата през тази пленарна сесия ще бъдат промените в Изборния кодекс, свързани с предстоящите парламентарни избори.

Управляващите вече заявиха готовност за законодателна инициатива, даваща право на поставените под карантина заради COVID-19, както и приетите за лечение в болница, да упражнят правото си на глас с подвижна избирателна урна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране