15.01.2022 | 9:56
Депутатка си счупи крака в парламента
Елисавета Белобрадова разказа как е претърпяла сериозна контузия насред заседателната зала

В неприятна за здравето ситуация се оказа депутатът от ДБ Елисавета Белобрадова. Тя разказа как е претърпяла сериозна контузия насред заседателната зала на Народното събрание.

Ето какво пише представящата се в социалните мрежи като Летящата Козила Ерато:

Уважаеми съграждани,

Каква нелепост. Вчера преминавайки през залата на Народното събрание и придвижвайки се от мястото до Председателя на социалната комисия към собствения ми парламентарен чин, в зоната между Възраждане и Има такъв народ, ми изтръпна кракът, стъпих си върху глезена, разтегнах връзки и счупих малка кост.

Описвам тази нелепост сложно, за да не изглеждам смотана.

Затова сега лежа в покой и мога да разкажа как премина онзи ден на протести, защото много хора ме питат.

Онзи ден имахме заседание по приемане на законопроекти, после работен обяд, после Социална комисия и изслушване на министъра и екипа му, после да взема детето, да купя един подарък за детски рожден ден, да завъртя една пералня и … денят превалил. Хората си бяха тръгнали и денят с Въстанието за мен премина изцяло в работа.

Политиката има две лица – експертно и публично. Много е трудно да се балансират двете, освен ако нямаш огромен персонален екип. Затова се налага да избираш.

Социалната политика е безкрайно поле с работа, казуси, трудности. Половината заседание вчера бе посветено на пенсиите в Народното събрание. Проблемите в образованието са също много, интересни и имаме възможност да подобрим процесите, материала, контактите между семейства и учители. Да направим училището яко място.

Не успях да снимам протеста, не успях да се включа в това мероприятие с видео или коментар. Бях на работа, а много, много си харесвам работата, но малко съм потънала в нея и си чупя краката размишлявайки.

Затова сега ще полежа, ще прочета някоя книга, да не се окаже, че освен смотана съм оглупяла. И филм ще гледам дори.

ПП. Искам да отбележа, че бях обект на подкрепа от страна на колегите, пред които се самоконтузих и изведена добронамерено от залата, предложена ми беше вода и грижа. Да не спекулираме. Просто на този крак НЕ МУ ВЪРВИ!

 

3 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Такива карикатури като тази летяща козила или годзила може да има само в парламента на БУЛГАРИСТАН.Може да има МЕНТИ,ШИШИ,МАРТИНЧОВЦИ,КОЦЕТА и прочие идиоти.Това не е парламент-това е зоопарк и то от най-долнопробните.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Ами тя,летящата козила или годзила реши да се приземи и си седна на гъза,при което си счупи едно от копитата.Ах,каква трагедия.Да се чудиш да ревеш или да се хилиш.

  3. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Ами тя,летящата козила или годзила реши да се приземи и си седна на гъза,при което си счупи едно от копитата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране