29.04.2023 | 11:00
Десислава Атанасова още сънува общо правителство с ПП-ДБ
Много хубаво работим с Христо Иванов, но той мълчи. "Да, България" не искат правителство с ГЕРБ

„Виждам, че колегите от ПП-ДБ са в изолация, даже виждам, че ПП и ДБ вече се изолират един от друг. Христо Иванов почти не участва в тези разговори. Ако той е на масата, мълчи, както и Атанас Атанасов“, заяви председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред бТВ. Тя допълни, че чула, че „Да, България“ не искат да участват с предложение в правителството.

„Кандидатура на Христо Иванов за премиер на бъдещо правителство „никога не е поставяна на масата“ на разговорите между първите две политически сили“, каза Атанасова.

„С Христо Иванов работим прекрасно, лично имам много добра комуникация с него и с всички колеги“, допълни тя. „Обнадеждена съм, че намираме много общи точки в нашите управленски програми – дори в детайлите между ПП-ДБ и екипа на ГЕРБ-СДС. Разговорите продължиха два дни, защото това е втората стъпка от такъв процес, остава да извървим третата стъпка. Тя е да говорим вече по персоналния състав на едно бъдещо общо правителство“, добави тя. Атанасова, заяви, че ако трябва да се говори за компромиси и прошки, коалицията ГЕРБ-СДС е демонстрирала загърбване на политическото си его.

„От общо управление сега щета понасят всички, които ще влязат в него. Това е съвсем разбираемо, но от шести избори щета ще носи България“, заяви Атанасова и продължи, че има две възможности за консолидация на бъдещо правителство: „Едната е от двете парламентарни групи да има политическо представителство, съответно присъствието на хора от ГЕРБ-СДС трябва да бъде идентично, при все че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила.“

„Втората възможност е да направим равно отдалечен кабинет, без политици като присъствие в него, а всички лидери на партии да бъдат на първи ред и заедно да контролират това правителство“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране