14.01.2022 | 13:07
Диана Дамянова скастри пиара на ПП: Не се звъни в телевизиите, за да оспорваш въпроси
Изпращай СМС-и бе, Сашо! Хем е утвърдена практика, хем не се нервиш в ефир...

Пиар експертът Диана Дамянова, която консултира „Продължаваме промяната“, разкритикува говорителя на ПГ на партията за вчерашната му реакция в сутрешния блок на Нова телевизия, съобщи offnews.bg.

„Сашо (Александър Бойчев) не е прав! Не се звъни в телевизиите, за да оспорваш зададените въпроси!“, написа във фейсбук профила си тя.

„Не се звъни в телевизиите за да твърдиш, че който не е болен, не е болен и това били фалшиви новини. Не се оспорва правото на журналистът да пита вярно ли е това, което той сам може и то в продължение на три дни да провери, че не е вярно. Не! Не се прави така! Не! Не и Не!“, добавя Дамянова.

След това обаче изтъква, че подходът на Бойчев все пак е различен от този на предишната власт, която е нареждала какво да се пита и да не се пита с есемеси:

За да има свобода на словото (щото 112 място не ще да е от много свобода), та за да има свобода на словото се постъпва по следния ясен и простичък начин:

Изпращаш ясни и точни указания /за предпочитане с СМС, но може и по мейл, че да стигнат до по-широка аудитория/ и там казваш какви въпроси искаш, какви не искаш и кому да бъдат зададени.

Научаваш министър-председателят си да извършва горното, щото понякога е нужна по-висока инстанция.

(…) Изпращай СМС-и бе, Сашо! Хем е утвърдена практика, хем не се нервиш в ефир, хем защитниците на свободата на словото (СЕМ) не те нарочват.

(…) И не, не оправдавам Сашо. Изпусна си нервите в неравната битка за търсене на истината. Липсата на която бе определена от самите „потърпевши“ журналисти като „недоразумение“.

Случката в сутрешния блок предизвика много обществени реакции. Политологът Евгений Дайнов попита: „Някой да знае името на пиара на Меркел? На Борис Джонсън? На Байдън? Пиарът е невидим и залива бурите с олио, не огъня с бензин. В момента, в който пиарът става видим (т.е знаем му името) или вдига публични скандали – в този момент трябва да бъде уволнен. Това се преподава в първи курс, ще ме прощавате пиарите. Ако искаш да си истерична звезда – не ставай пиар. Стани рок звезда. Ако можеш.“

Пиар специалистът Любомир Аламанов също коментира вчерашния епизод: „Любима ситуация – политическа партия взима журналист за ПР-консултант, журналистът приема и се втурва с ентусиазъм да го прави, но без да мине през поне някакво обучение, след това прави гаф, а всички пак викат, че ПР-ите са зле. Не, не са зле ПР-ите. Просто не може от една професия да се отиде в друга, без преквалификация. Особено на отговорни позиции в държавните институции. От десет години повтаряме, че няма нищо общо между журналистите и комуникационните консултанти, ама не искат да ни чуят. (…) Професионален съвет – колкото и да е изкусително за един журналист да приеме да позиция като ПР-консултант, добре е да премине през преквалификация. Двете професиите вече нямат нищо общо.“

В предаването „Здравей, България“ говорителят на ПГ на „Продължаваме промяната“ се включи по телефона, видимо подразнен от темата за карантината на председателя на парламента Никола Минчев и въпросите, възникнали около нея. Бойчев се скара на водещите, че чрез въпросите си разпространяват фалшиви новини, че задават неправилни въпроси, като в същото време заобикаляше с нападки отговорите.

1 коментар

  1. странно каза:

    Г-жо Дамянова, САКРАЛНО, а не сЪкрално!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране