10.06.2021 | 15:52
Диксън: Никой не дава просто така 250 млн. евро
Левски трябва да се самоиздържа, отсече евентуалният нов собственик на сините

Най-накрая бизнесменът Джоузеф Диксън говори за намеренията си да стане собственик на Левски. Днес англичанинът даде пресконференция.

Ето какво каза 31-годишният мъж пред журналистите: „Знам, че има особен интерес към ситуацията. Искам да успокоя опасенията на тази пресконференция.

Това е най-голямата спортна марка в България. Този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства в нов стадион и търговски център. Гледам на инвестицията като дългосрочна и клубът сам да се издържа. Дали аз ще съм собственик, или не – трябва това да стане. Не представлявам никого.

Имал съм успешни проекти в САЩ. Партньори са готови да ме подкрепят в тази инвестиция. Трябва Левски да се самоиздържа. Клубът има предоставена банкова документация, за да се придвижим напред. Никой не дава така 250 милиона.

В момента всичко е готово. Остават формалности. Това казват адвокатите ми. Акциите ще бъдат на името на българско дружество. Ще бъдат контролирани от моя фирма в САЩ. Господин Сираков ще остане президент на клуба.

Станимир Стоилов е наш първи избор за треньор, сега преговаряме с него. Знаем какво е постигнал тук. Имаме нужда от нещо добро. Започваме активно с плановете за проекта за нов стадион.

Занимавам се с футбол. Всички знаете, че имах доста неуспешна кариера. Има частни и обществени банки, с които започваш да трупаш опит. Има доста различни участници. Обикновено работя с различна имена. Натрупваме опит и доверие. Получават се добри инвестиции“.

Благо Георгиев ми каза, че Левски е най-големият клуб в България, с най-много фенове. Футболният клуб има доказателства за средствата, които ще бъдат инвестирани. Но няма да разкрия всички имена на моите партньори. Не искам да рискувам и да разваля отношенията с моите колеги. Благо го познавам от доста време. Той ми подаде ръка тук. Много е важна историята на Левски. Благо е родолюб и се грижи за имиджа на България. Той ще играе важна роля в бъдещето на Левски.

Имена не казвам. Шеговито ли ви звучи всичко това? Защо тогава съм тук? Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако е шеговито? Действията говорят повече от думите. Разбирам ви, че имате опасения. Няма да давам много пресконференции занапред. В Левски знаят, че имам средствата и съм готов. Сериозен съм. Имам подкрепа от Левски и държавата. Дано имам и от страна на феновете.

Ако кажа имена, има опасност сделката да не стане факт. В клуба знаят имената. Левски е голяма марка. Най-голямата в страната. Ок? Ще инвестираме в инфраструктурата. 250 милиона долара ще инвестираме в България! Кой би го направил? Оценили сме риска. Вярваме, че има смисъл да го направим. Не е на шега, не го правим за забавление. Реално е да имаме значителни приходи и печалби след построяването на стадиона.

Не съм тук за 5 минути. След години може и да продам клуба. Ще инвестирам рационално. Всичко обаче отнема време. Не съм казал, че няма да се инвестира и в селекция.

Много ще се радвам Павел Колев да остане. Изключителен професионалист, много кадърен. Набрали сме вече 250 милиона долара. Формалност е всичко да се случи скоро. Няма да инвестираме преди да сме станали собственици. Дано всичко приключи скоро. За да започнем с наливането на някакви средства.

За 36 месеца ще бъдат инвестирани тези 250 милиона. Но трябва и гаранция от държавата, че може да строим. Левски трябва да е конкурентен на другите водещи отбори. Държавата е собственик на стадиона.

Левски (София) е институция. Отборът е обичан от толкова много хора! Такъв модел е приложен навсякъде в света. Трябва да се гарантира настоящето и бъдещето на клуба. Този модел вече е ползван в Рома. Не е само до оцеляването, Левски трябва да се издържа сам за в бъдеще.

Имаме кратък период от време. Дано скоро се получи всичко. Искаме Стоилов да приеме да работи с нас. И той иска да има дългосрочен план с футболен клуб. Надяваме се всичко да се случи максимално скоро“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране