13.04.2015 | 22:54
До 3 бона глоба за хотелите с кошмарния ресторант в Златни пясъци
Българи и румънци се биха за храна

Министърът на туризма Николина Ангелкова инициира спешна проверка на двата хотела в Златни пясъци – Helios и DoubleTree, предложили кошмарно обслужване за великденските празници.

Инспекцията ще е на Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите. Институциите са се самосезирали след разпространен сигнал на един от почиващите. По време на съвместната инспекция ще бъдат проверени условията, които предлагат хотелите и доколко те отговарят на заложените критерии по категоризация. Ако бъдат установени нарушения, санкциите, предвидени в Закона за туризма, са от 1 000 до 3 000 лв. и може да се стигне до стартиране на процедура по понижаване на категория, съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма.

Кошмар на Златни пясъци

„Имаше само един ресторант за 950 души туристи. Нямаше къде да ядем“. Това разказа пред Нова телевизия Момчил Тодоров, който решил да прекара 4-те почивни дни около Великден на българското Черноморие.

Той е избрал хотел от висок клас, в който нямало топла вода, нито място да се нахранят всички гости. Сред посетителите имало и много румънци. Заради липсата на ядене се стигнало дори до бой между румънски турист и персонала. Румънците непрекъснато се предреждали на опашките за храна.

Според Тодоров персоналът е имал различно отношение към българските туристи – пренебрежително, в сравнение с отношението към чужденците. „На паркинга също нямаше място, колите бяха почти една върху друга. Въпросният румънец, който направи скандала, е ударил двама от сервитьорите и е издърпал едно от момичетата“, разказва Тодоров.

В ресторанта е имало само седем или осем сервитьори, които са обслужвали всички няколкостотин клиенти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране