13.05.2015 | 13:17
До 30 май ще има международен одитор на КТБ
11 компании са кандидатствали за задачата

“До 30 май темата с назначаването на международна фирма, която да извърши одит на КТБ ще бъде приключена,” заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния блиц-контрол.

Крайният срок бе в отговор на подканянето от страна на депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров, който поиска да знае какво се случва с обещаното избиране на външен одитор, който и да проследи какво се е случило с липсващите милиарди на несъстоятелната банка. “11 компании изпратиха своите предложения. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на 18 май да представят предвидени от тях предложения. До 21 май ще бъде взето решение. Този ангажимент, който сме поели – да бъде избрана компания, ще бъде изпълнен. Ще имаме международна компания, която има опит във връщането на пари” обясни премиерът.

Борисов каза още, че провежда заседания със службите и митниците всяка сряда, а тази сутрин министърът на финансите Владислав Горанов му е съобщил, че сме “на финал във връзка с Фонда за гарантиране на влоговете в банките.” “ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт стоят зад това предложение и отговорност за КТБ ще има. Г-н премиер, важно е замесените лица да бъдат разкрити. Този списък трябва да стане публичен и да стане ясно кои са тези лица. Задачата ни е казусът КТБ повече да не се повтори. Радвам се, че действията са предприети. По времето на “Орешарски” нищо не се случи. Никакви конкретни действия не бяха предприети. Поздравявам Ви – това е пътят, но лицата трябва да бъдат разкрити.”

С тези думи Мартин Димитров използва правото си на реплика, оставяйки впечатлението, че е “подал топката” на премиера. Борисов пък обобщи нуждата от одита с думите:”Това го дължим на народа – да знае истината!”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране