16.09.2020 | 12:26
Добри Божилов: Не съм автор в сайтове за фалшиви новини, а новоизрастващ писател
Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави, твърди Божилов

Добри Божилов бе посочен от Станислав Недков-Стъки като автор в сайтовете за фалшиви новини. Стъки се закани да даде него и пиар експерта Арман Бабикян на ГДБОП. Преди минути Добри Божилов изпрати на редакционната поща на Флагман.бг отворено писмо, с което отрича обвиненията.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Гражданското лице Станислав Недков, известен също като „Стъки“, оповести, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които го злепоставят. Това е абсолютна лъжа, и моля да оповестите това на вашата аудитория. Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави.

Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите.

Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име. Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини. Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата.

Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и посках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини. Вместо това, сега наблюдаваме ескалация на казуса. Случващото се е само по себе си „фейк“ и тежка дискредитация на името ми.

Аз съм новоизрастващ писател, при това – успешен. Още първата ми книга „Задругата“ стана бестселър за 2019 и зае второ място като най-продавана художествена книга в класацията на Хеликон. Втората ми книга – „Заветът“, на полугодието е на 4-от място сред българските автори. Разбирате какъв авторитет градя в областта на литературата, и изведнъж подобни несъстоятелни обвинения разрушават този труд. Това е нагло, безотговорно, то е пълна гротеска и абсурд. Прилагам линкове към класацията на Хеликон…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране