19.09.2024 | 15:33
Доган или Чакъров ще водят листата на ДПС в Разград
Продължава заседанието в централата на ДПС

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата на коалиция “Алианс за права и свободи” в Разград, в която влизат близките до Доган хора, за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори.

Новината излезе от заседание в централата на ДПС начело с Ахмед Доган, което все още тече. Съобщи я Бейтула Сали, председател Общинския съвет на ДПС в Самуил.

Според него, не са верни социологическите проучвания са манипулативни, защот са в полза на този, който плаща повече.

През последните месеци в редиците на ДПС настъпи разцепление по оста Делян Пеевски – Ахмед Доган. Част от парламентарната група подкрепи (съ)председателя на партията, а другата – почетния председател.

Резиденциите, които Доган ползваше дълго време – т. нар. сараи в парка “Росенец” и в “Бояна”, преди седмици му бяха отнети, а той изчезна от публичното пространство. Последваха и проблеми при регистрацията на двете крила на ДПС за изборите в ЦИК.

В крайна сметка крилото, подкрепящо почетния председател, ще се яви на вота с коалицията “Алианс за права и свободи” (АПС).  След решения на съда обаче фракцията около Пеевски ще може да ползва марката „ДПС“ – партията вече официално е част от коалицията “Движение за права и свободи – Ново начало” около корпулентния политик, санкциониран от САЩ и Великобритания за корупция. Докато АПС на Доган прибягна до регистрацията на две други партии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране