24.09.2019 | 13:52
Доган наказва депутатката, заплашвала шефа на БНР, изпрати я в Плевен
Велислава Кръстева оглави листата за общински съветници на ДПС, наредено й е да се откаже от парламента след местните избори

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган наказва депутатката Велислава Кръстева, за която през последната седмица стана ясно, че е оказвала системен натиск върху генералния директор на БНР Светослав Костов.

Сокола е наредил на Кръстева да оглави листата за общински съветници на партията в Плевен. Списъкът бе регистриран днес в Общинската избирателна комисия.

За да омаловажи разжалването си пред Доган, Велислава Кръстева обяви, че посланието на партията е, че Плевен има нужда от промяна в начина, по който се управлява общината и в засилване ролята на Общинския съвет при взимането на решенията и определянето на политиките”. ДПС няма да издига свой кандидат за кмет, което означава, че ще работи за претендента на ГЕРБ Мирослав Петров.

Според източници от ръководството на партията, Кръстева ще напусне Народното събрание след изборите и ще отстъпи мястото си на следващия в листата.

Миналата седмица стана ясно, че именно тя е заплашвала генералния директор на БНР Светослав Костов да отстрани журналистката Силвия Великова от сутрешния блок „Преди всички“ и да й бъде отнет съдебният ресор. Категоричните твърдения са на Илиян Василев, Светлана Джамджиева, депутати от ГЕРБ и множество журналисти от БНР. Пред няколко медии, Кръстева отказа да отговори на директен въпрос дали е тормозила шефа на БНР, с което тя потвърждава обвиненията срещу себе си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране