24.09.2024 | 10:02
Доган се изправя срещу кмета на ДПС в Кърджали
Втори в листата е Ремзи Осман, а трети - Павлин Кръстев

В Кърджали „Алианс за права и свободи“ на Ахмед Доган регистрира листата си за изборите. Водач ще е почетният председател Ахмед Доган. Втори в листата ще бъде депутатът от Великото народно събрание Ремзи Осман, а трети – досегашния народен представител Павлин Кръстев.

В Кърджали от „ДПС – Ново начало“ срещу Доган се изправя кмета на града Ерол Мюмон, който бе избран от името на ДПС.

Мюмюн беше номиниран за кмет лично от почетния председател на ДПС Ахмед Доган  на местните избори миналата година.

Днес в 17:00 ч. изтича крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да направят предложения до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители. Днес е крайният срок за това РИК да регистрира кандидатските листи в изборите за народни представители.

До тази сутрин нямаше яснота за листите на ПП-ДБ, АПС на Доган и наследниците на парламентарната партия “Величие”.

ЦИК ще определи утре, 25 септември, чрез жребий поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите. Ден по-късно ЦИК утвърждава техническия образец и защитата на бюлетината.

Следващият важен срок е 1 октомври – до тази дата български гражданин, който има право да избира и желае да гласува извън страната, заявява това чрез писмено заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на ЦИК. Тази дата е и крайният срок РИК да назначи съставите на секционните избирателни комисии (СИК). На 26 октомври СИК получава техническите устройства за машинното гласуване и всички други изборни книжа и материали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране