20.07.2024 | 18:40
Доган за Пеевски: Ще трябва да се справим с предизвикателството (видео)
Това е едно препятствие, което ще трябва да преодолеем, посочва почетният председател по повод конфликта с Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган за първи път показа „сарая“ си в Росенец. Това стана през видеоклип, който бе разпространен през фейсбук-профила на ДПС – той се управлява от фракцията на Доган след разцеплението в партията.

Днес в т. нар. морски сарай почетният председател на ДПС се срещна с представители на Младежката организация, които изразиха единодушна подкрепа за него в битката му със (съ)председателя Делян Пеевски след настъпилия разкол, както Клуб Z вече съобщи.

В разпространеното по-йъсно видео Доган се обръща към младежите и към другия (съ)председател Джевдет Чакъров:

„Колеги, респектиран съм. Респектиран съм (…) А и много съм впечатлен, тука… Те са готови…“

„Вие всъщност сами предложихте изхода. Сами очертахте (?!) за развитие на ДПС във времето (…) за което много ви благодаря! Благодаря ви за това, че имах възможност да ви усетя… така по човешки път.“

„Това е едно препятствие, което ние ще трябва да преодолеем, едно предизвикателство, с което трябва да се справим и аз съм много доволен, че виждам готовност у всеки един от вас… осъзнатост и то с реално сканирано (?!). Гордея се с вас, да знаете…“

Видеата са накъсани и повдигат въпроса за здравословното състояние на 70-годишния Ахмед Доган. От неговата фракция през последните седмици уверяват, че Доган е в отлична форма и е в състояние да ръководи партията при настъпилата криза.

Никога не е имало две теми за лидерството

Сбирката на младежкото ДПС е поредният епизод от сериала, разиграващ се в партията. В момента воюват групировките около Доган и формалния председател на движението Делян Пеевски. Заради конфликта парламентарната група се разцепи, а привържениците на Доган бяха изключени или напуснаха. Затова ДПС, която според изборните резултати е втора политическа сила, не получи мандат за съставяне на правителство.

В младежката организация никога не е имало две теми, относно лидерството в ДПС. За нас лидер на партията е Ахмед Доган. Никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме, защото такава тема не съществува в младежката организация“.

Това заяви в Бургас председателят на организацията Ибраим Зайденов. На срещата бе и другият формален съпредседател – Джевдет Чакъров.

Разпределение на силите

В петък, преди да тръгнат към централата и да влязат в нея, народните представители от лагера на Ахмед Доган, които бяха изгонени или напуснаха контролираната от Делян Пеевски парламентарната група на ДПС, се срещнаха в столичен хотел с представители на структурите на партията от цялата страна. На нея присъстващите подкрепиха искането на Доган за оставката на Пеевски като съпредседател на ДПС, както и на Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански от постовете, които заемат в партията.

След като Доган и Пеевски се скараха общо 24 депутати бяха изключени или напуснага групата на ДПС. Те се водят независими и са смятани за верни на почетния председател. Така групата на Пеевски остана по-малобройна – 23 души.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране