25.02.2016 | 11:54
Дончева: Борисов иска да предизвика съчувствие
Тези, които са пуснали Пеевски, сега явно искат да го държат под контрол

Вероятно хората, които контролират и които ще трябва да скатаят някъде Делян Пеевски, му сложиха охрана, а Борисов играе една и съща серия – иска да предизвика съчувствие от нацията. Това заяви лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева в ефира на Нова телевизия.

Според нея в цялата “жега”, тези, които са пуснали Пеевски, сега явно искат да го държат под контрол. Тя отбеляза, че в интервюто на Цветан Василев за BIT той е казал, че освен ДПС, Пеевски има и друг кукловод. “Самият Василев каза, че не вярва Пеевски да е центърът, сигурно има друго дъно. Службите за сигурност са назначени от тези хора”, посочи Дончева.

По думите й вторият кабинет на Борисов е като първия. Назначават се “калинки” и хора от престъпните среди на възлови места. “Митко Каратиста и Пашата помните ли ги? Пашата сега е около АЕЦ “Козлодуй”. Линията от първия мандат да се притиска бизнеса без никакви правила, да се разпределят обществени поръчки срещу точно определени ангажименти за точно определени хора си продължава”, посочи бившата депутатка.

Тя определи като абсурд спирането на серия от обществени поръчки от министър-председателя Бойко Борисов. Според нея търговете се спират заради външен натиск, който идва от няколко различни места. “Заплахата е да се спре финансирането. Каналът не е само “Бойко – Юнкер” и “Бойко – Меркел”. Той си вярва, като повтаря, че никой не му е оказвал натиск, но такъв има и от мощни чужди компании с представителства у нас и с достъп до своите правителства”, подчерта Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране