22.05.2021 | 10:34
Дончева хлопна вратата зад „Изправи се! Мутри вън!“
Калоян Методиев бил "къртица" на Корнелия Нинова в президентството

Татяна Дончева от дни се опитвала да лавира между оставането си в коалицията между Мая Манолова и Отровното трио и входа обратно в БСП чрез партията си „Движение 21“. Късно в петък обаче тя взе привидно окончателно решение да затръшне вратата след себе си и да излезе от „Изправи се! Мутри вън!“, но без да даде яснота дали наистина ще се съюзи с БСП.

А пречката между нея и Корнелия Нинова се оказа… името на прокламираната от председателката на Столетницата „широка лява коалиция“. В петък Нинова изрично предупреди, че то остава „БСП за България“ и намекна, че само финални щрихи оставали за вапцване преди окончателното парафиране на договора с Дончева след подписването на двустранните отношения между БСП и АБВ и БСП и „човека-партия“ Георги Кадиев.

Всъщност устатата адвокатка много настоявала в името да присъства и „Д21“, но Корнелия никак не била съгласна. Това може да се превърне и в потенциално разтрогване, при това в зародиш, на бъдещия съюз, коментират запознати. „Да говорим за широка лява коалиция, ама тия, които я правим, ги няма в нея, е абсурдно. Отношенията не бива да бъдат прекъсвани, но е абсурдно“, отсече Дончева пред Сашо Диков.

Тя призна, че не харесала особено брифинга, даден от Нинова, в последния работен ден. Но не си спести и критики срещу Отровното трио, като заяви, вече открито, че при съставянето на предишния 45-и парламент Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и настоящият служебен министър на културата Велислав Минеков действително си правели планове да „скъсат“ с Мая Манолова.

„Нямаме основание да откажем преговори с Корнелия Нинова. Срещнахме се 2-3 пъти тази седмица. Става дума за БСП и „Движение 21″. Силно преувеличени са твърденията за голяма лява коалиция. Има споразумения между БСП и други партии, но не и истинска коалиция. Въпросът за тази коалиция ще се изясни до вторник-сряда“, калкулира Дончева.

„Били сме партньори в коалицията „Изправи се!“ Мутри Вън!“ Въпросът с нея не е закрит. но „Движение 21″ представи проблем. Няма да бъда в коалиция с хора, които се предлагат на две други парламентарни групи“, каза Дончева за Триото. Тя разкри, че то се е опитало да промени правилника на НС, за да си обособи своя парламентарна група, но когато това не е станало, се е предложило на 2 други групи, без да уточни кои. Предполага се, че става въпрос и за ДБ.

Дончева съобщи, че причината за разрива между президента Румен Радев и Корнелия Нинова е Калоян Методиев. Оказа се, че последният е изпратен в президентството от Нинова и е бил нейна къртица.

 

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране