25.05.2021 | 15:37
Дончева отвърна на удара: Нинова е клюкарка!
Соцлидерката има проблеми с вътрешната си опозиция и с имиджа си
„Никога споразумението с БСП не е било ясно и не сме близо до него. Не знам защо беше нужно в телевизиите да се обяснява обратното. На „Движение 21“ не беше предложено място в коалицията. С Корнелия Нинова се разбрахме да излезем и да коментираме, ако бяхме подписали коалиционен договор. Нашето условие беше да сме част от коалиционния състав, но Корнелия Нинова я затвори в стария ѝ състав“. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред БНР.

„Ние искахме да влезем коалиция и името ни да бъде включено. Нямам нищо против да присъстват имената и на другите партии. Това, което Корнелия Нинова казва, че съм поискала, е вярно. Не може тя да решава кои места са избираеми. Тя има проблеми с вътрешната си опозиция и с имиджа си. Ние нямаме право на субсидия според предложението на БСП. Т.е., тези пари ще зависят от Корнелия Нинова. Тя не е човек за преговори, а за клюки. Нека да видим кой човек ще води с нея преговори оттук нататък, след като показа какви са ѝ условията“, коментира още Дончева.

„Коалиция „Изправи се! Мутри вън“ за последен път се явява с това име, това е записано в споразумението. При формирането на парламентарна група ще остане само „Изправи се!“, допълни в предаването на БНР „12+3“.

Лидерът на движението съобщи, че представители на партията, които най-вероятно са подслушвани, ще подадат молби за проверка до Бюрото за контрол на СРС.

„В следващия месец-два очаквам нещата малко по малко да излизат“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране