04.08.2022 | 11:27
Дончева: Сегашното ръководство прави левицата да изглежда смешно
Тя е убедена, че трябва да преговаряме с "Газпром"

България трябва отново да седне на масата за преговори с „Газпром“. Това заяви пред БНТ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„Не бих натрапвала мнението си, защото виждам, че се преекспонира темата. Какво значи да седнем с „Газпром“ да преговаряме? За част от колегите в политиката това е ерес и те предпочитат да се къпят споделено или да не се къпят, да стоят на студено, но да не доближават „Газпром“. Аз смятам, че въпросът с доставките на газ трябва да бъде решен по-практично. Диверсификацията да се извърши до края на годината“, смята Дончева.

Според нея е било глупаво да се изхвърляме, по-големи католици от папата, след като цяла Европа прие начина на плащане, който леко доизмени „Газпром“.

Търсенето на алтернативни източници и съобразяването с количествата, които ще минават през Гърция, ще ни помогне да решим въпроса за година, година и половина две обясни юристката.

Като бивш член на БСП тя смята, че сегашното ръководство прави левицата изглежда смешно и даде пример с обвиненията за реваншизъм на БСП към президенството по повод вчерашното уволнение на зам.-шеф на НКЖИ, която няма подходящото образование и опит за работа в тази сложна инфраструктурна компания. След това директорът на НКЖИ се оплака, че е заплашван от БСП, а уволнената му заместничка не се справяла с работата.

Дончева заяви, че неминуемо служебното правителство ще направи ревизия на предишното управление. Ще тече предизборна кампания, ПП ще изтъкнат своите заслуги, наследникът на Нинова ще разчепка оръжейните сделки, каза тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране