30.04.2021 | 15:53
Дончева ядосана: Някой е внушил на Слави Трифонов, че изборите трябва да са на 11 юли
Ако БСП представи добро правителство, ще спечели важни точки

Налага се извършването на определени действия извън Изборния кодекс, за което няма време, защото някой е внушил на Слави Трифонов, че датата на изборите трябва да бъде 11 юли и никаква друга, заяви в интервю за БНР Татяна Дончева от ИМВ, заместник-председател на парламента и лидер на „Движение 21“.

„Върху 15-14-10 гласа не може да се направи кой знае какво. Няма как да събереш критична маса гласове“, отбеляза Дончева относно връчването на третия мандат за съставяне на правителство. Ориентацията трябва да е към някоя от по-големите политически сили, посочи тя.

БСП, ако може да даде добро правителство, ще спечели важни точки в отношението на избирателя с оглед потенциала на партията.“

Някой е решил, че много хубаво звучи съпоставянето на един пожарникар с една шампионка по шахмат, коментира Татяна Дончева, според която в българския политически живот експертите са натикани в ъгъла, а през последните години има напън да бъдат изкарвани лица, които „не са изкарали и на двама души хляба“.

Честността на изборите е нещо, върху което всички трябва да се фокусираме, подчерта Татяна Дончева в предаването „Преди всички“. Според нея провеждането на следващи избори не бива да става от ЦИК, която е допуснала „много грешки и съзнателни действия, ощетяващи част от политически сили“.

Трябва да има видеонаблюдение, „за да избегнем тези измислени застъпници, на които се плаща“, а въвеждането на тотално машинно гласуване ще позволи „да се избегнат оригиналните хрумки“, създадени от ГЕРБ и неговите патерици, смята Дончева.

Тя заяви, че текстовете за второто четене на промените в Изборния кодекс са правени в прекалено бързо темпо.

Част от промените са политически знаци. Аз като законодателна техника не одобрявам политическите знаци.“

„Когато не уважаваш и твърдо режеш позиции на парламентарни групи, които трябва да те подкрепят и без които гласове не можеш, обикновено се стига до ден като вчерашния“, коментира Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране