25.07.2024 | 11:37
ДПС-Доган обвини Главчев, че работи за Пеевски (видео)
Според хората на почетния лидер служебният премиер отстранява областни управители под давлението на председателя на движението

Верните на Ахмед Доган депутати от ДПС обвиниха служебния премиер Димитър Главчев, че работи за интересите на председателя на движението Делян Пеевски. Така те си обясняват факта, че Главчев е уволни наскоро назначените областни управители на Кърджали и Смолян. И двамата са заели публично страната на Доган в схватката му с Пеевски за контрола над движението.

Хората на Доган дадоха брифинг по този повод в парламента. “Вчера служебният премиер Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Пеевски срещу ДПС”, обяви Тимур Халилов. Като пример той даде решението на премиера да смени Ресми Мурад и Румен Пехливанов – областните управители на Кърджали и Смолян, по-малко от месец след като ги е назначил на постовете им.

Халилов напомни, че Главчев е заявил в Народното събрание, че решенията за назначенията на областните управители се взимат от него и той си носи отговорността за тях. Според Халилов мотивът да бъдат назначени Мурад и Пехливанов са, че ДПС е спечелило повече гласове в тези области. Той попита задочно премиера какво се е променило през последния месец, за да бъдат освободени, и дали уволненията не са свързани с подкрепата на Мурад и Пехливанов за Доган. Той съобщи, че и зам.-областният управител на Плевен Милен Димитров също е освободен, и допусна, че тази тенденция ще продължи.

Според лоялните на почетния лидер депутати става въпрос за злоупотреба с власт заради лични интереси и отмъщения. Те призовават медиите и институциите “да не остават безмълвни, а да бъдат решителни”, защото е застрашена стабилността и демокрацията в България.

В същото време, хората на Доган все така отказват да кажат кога ще бъде свикан Централният съвет на ДПС. От този ръководен орган се очаква да разреши висящия въпрос с поисканата от почетния лидер оставка на Пеевски, която последният отказва да даде. Халилов увери, че фракцията на Доган разполага с пълно мнозинство в съвета, както и че той ще бъде събран. Кога – това не каза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране