21.05.2015 | 13:14
ДПС е политически защитник на мафията в съдебната система
Радан Кънев отвърна на Лютви Местан

ДПС политически представител и защитници на съдебната мафия и беше пределно ясно, че няма да подкрепят промените в конституцията. Така съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев отговори задочно на критиките на лидера на ДПС Лютви Местан, който по-рано днес го нарече “самодостатъчен компромат.”

“Аз лично се опитвам да не участвам в такива безсмислени дебати, но той (Лютви Местан – бел. ред.) явно е доста упорит и не се отказва. Неведнъж казах, че ако има нещо много лично да казва към нас, нека да го каже. Ако просто няма друга дъвка в момента освен Реформаторския блок или ДПС няма друга политическа позиция, освен да се заяжда с Реформаторския блок, демократична държава сме. Честно казано не вярвам, че техните избиратели това очакват от тях – подобно заяждане на дребно и в това няма да се включа ни най-малко”, заяви Кънев.

Ясно чухме позицията на ДПС за промените в Конституцията – тя официално е, че в името на тесния си партиен интерес няма да подкрепят промените, неофициално – те са защитници на мафията в съдебната система и беше пределно ясно, че няма да подкрепят. Да ходят да обяснят на своите избиратели, че българската система работи добре. На нашите ние казваме всичко, което не ни харесва как работи и те ни разбират напълно, коментира още Радан Кънев.

Реформаторският блок от момента, в който е създаден и от моменат, в който е в преговори за правителство, има една позиция – ние не сме във властта, защото ни е сладка, както се беше изразил господинът (Лютви Местан – бел. ред.), а защото тази власт може да донесе промени на обикновения български гражданин, каза още той. Нямаме място във власт, която не носи промени, заяви той.

Кънев коментира, че е бил много добре разбран от премиера на републиката, получир своя отговор на вчерашното заседание на правителството, за което му благодари. Премиерът потвърди категоричната решимост на ГЕРБ и на правителството да участват в реформите. Нашата решимост не подлежи на съмнение, така че вярвам, че те ще бъдат проведени успешно, смята още Кънев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране