20.05.2015 | 20:38
ДПС е в истерия заради спонсори
Кънев: Писна ми от Местан, нека дойде да дебатираме

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви в ефира на БНТ, че му е омръзнало да води задочен спор с лидера на ДПС Лютви Местан и не вярва хората да се интересуват от “неговите заяждания и на моменти простотии”.

Кънев предложи двамата да се съберат на дебат, за да може Местан “да си изговори всички простотии. Явно трябва да си начеше крастата, за да се успокои най-накрая”.

Според Кънев ДПС не може да отговори на очакванията на спонсорите си и започва да нервничи и да се занимава с глупости. Той даде пример с днешното изказване на депутата от движението Четин Казак, който отново постави въпроса с това, че предишният лидер на ДСБ, оглавявана сега от Кънев, Иван Костов е предоговорил депозита си в КТБ по времето, когато банката вече беше под специален надзор.

Според него този въпрос не е актуален, защото Костов е признал това, а големият въпрос е, че между 300 и 500 млн. лв. от КТБ са отишли във фирми, свързани с ДПС. Кънев цитира тези данни по медийни публикации.

По думите му, ако ДПС продължават да се занимават с този въпрос, би трябвало да обявяват пред избирателите си, че не се занимават с политика, а с клюки.

Кънев разказа още, че в последно време обиколил няколко пъти страната и установил, че хората не се интересуват от предстоящите местни избори, а от това имат ли работа и как живеят. Темата била интересна само на две групи – партийните структури и общинската администрация. Кънев се закани занапред да не говори повече по темата за предстоящите избори докато блокът е готов да обяви кандидатите и организацията за местния вот.

1 коментар

  1. 53 каза:

    ДПС вече не крият, че не са българска партия! Интересуват се само от собственото си разбогатяване , защитавайки спонсорите си! ….Къде е Бисеров? Пак всичко ще се замете….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране