27.01.2015 | 19:16
ДПС изключи депутата-милионер Гюнай Хюсмен
Оставам в парламента, обяви той

Независимият депутат от Разградски регион Гюнай Хюсмен бе изключен снощи от Движението за права и свободи, съобщи областният лидер на партията Ахмед Ахмедов.

Миналия ноември Хюсмен бе изключен от парламентарната група на ДПС заради неспазване на партийната дисциплина, отстранен бе и от лидерската позиция в общинската организация в Исперих, той обаче остана редови член на ДПС.

Конкретният мотив за изключването му бе неспазване на мъжката дума, дадена от кандидатите на ДПС, да не работят за преференциален вот за себе си. Хюсмен бе осми в осемчленната партийна листа в Разградско, но събра над 6000 преференции и влезе в парламента.

Същият бе аргументът и на Областния съвет, обясни Ахмедов. Решението обаче не е прието единодушно, на заседанието са присъствали 24 от 30-те членове на ръководния орган, 15 са гласували „за”, 9 – „въздържал се”.

Няма да говоря срещу ДПС, повтори позицията си от края на миналата година Гюнай Хюсмен. Той бе изненадан от решението на доскорошните си съпартийци, но заяви категорично, че остава в парламента и ще работи за България и за доброто на населението на Разградска област. В Народното събрание щял да гласува по вътрешно убеждение.

Гюнай Хюсмен често е обект на медийно внимание, за последно името му попадна в новинарските емисии, когато, изпълнявайки предизборно обещание, с томбола сред активисти на ДПС, подари джип на чистачка от село Бърдоква, която на парламентарните избори била член на секционна комисия. Вчера от Движението бе изключен бившият депутат Хасан Хаджихасан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране