17.07.2024 | 10:28
ДПС на Доган вече е с 25 депутати, Пеевски остана с 22-ма
Това изобщо не ме притеснява, напускат хора, които не работят, отсече председателят на ДПС, който уж щеше да напуска партията

Депутатите на ДПС, които са лоялни на почетния председател Ахмед Доган вече са 25. А депутатите, които подкрепят съпредседателя Делян Пеевски са 22-ма.

Това стана ясно днес, след като в парламента бе съобщено, че Хюсни Адем е подал заявление за напускане на парламентарната група на ДПС. Хюсни Адем положи клетва като народен представител в края на юни на мястото на Филиз Хюсменова, чиито пълномощия бяха прекратени след подадена от нея оставка.

Малко по-късно Пеевски обяви пред журналистите в парламента, че намаляването на групата “изобщо не ме притеснява”. “Това са хора, които не работят за хората и го показват”, отсече той.

Според него сблъсъците в ДПС са вътрешнопартийна тема, която не засяга хората. Пеевски заяви, че не го интересува и дали ще бъде свикан Централният съвет на движението. “Ние си работим за хората. Който иска да прави Централни съвети, да си ги прави”, каза той. И препоръча на журналистите да прочетат устава на ДПС, който казвал, че този съвет не решава нищо.

Пеевски беше категоричен, че няма да участва в разговори с ПП-ДБ за втория мандат. “С носителите на пачките и пуделите няма да преговаряме изобщо. Предложили са абсурдни неща. Точно хората, на които шефката на Митниците още е в ареста, да предложат антикорупционно законодателство, нека бъдем сериозни”, коментира председателят на ДПС.

Той се изказа гневно и по адрес на президента Румен Радев заради участието на държавния глава в демонстрационен полет с учебно-тренировъчен самолет. Пеевски нарече това “рекламни полети на спасители”. “Защо не е на пожарите, защо не върши работа, а лети? Казва: “От въздуха не мога да реша какво да правя”. Да вземе да кацне този човек, да даде този мандат, после да даде третия мандат, ако има нещо, да го правим, ако не, да ходим на избори”, пренебрежително се изказа той по адрес на президента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране