20.02.2016 | 15:41
ДПС пита Брюксел за Доган и Пеевски
Изпратено е и писмо до турското посолство, Гьокче отказал да го приеме

Партия ДПС са питали по официален път чрез писмо до турското посолство в София дали почетният председател Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски имат забрана да влизат на територията на Турция. Това съобщи пред “Дарик” депутатът от Движението Камен Костадинов.

Писмото е пратено чрез куриер, но е върнато, тъй като не е имало кой да го приеме в посолството, обясни той. По думите му, ДПС искат да разберат причините за подобно решение. Костадинов съобщи още, че евродепутатите на Движението ще поставят въпроса и в Европейския парламент.

“Не виждам причина, поради която да го вижда (в огледалото – бел. ред.) Присъствам в парламента от 19 години, виждал съм много премиери, обвинявани във връзки с търговци, и ми се струва, че най-невероятните връзки и внушения, които се правят, е за връзка между Пеевки и Борисов. Познавам много добре г-н Пеевски, Борисов го познавам публично, нямам честа да съм му близък, но не ми се струва вероятно. Това са опити за внушения, които се опитват да подплатят тезата за т.нар. “задкулисие”. Не виждам как г-н Борисов би видял образа на Пеевски в огледалото, както и как г-н Пеевски би видял, дори назад във времето, Борисов”, каза още депутатът.

“Ако се върнем назад във времето кръгът около г-н Прокопиев, имаше сериозно отношение към първото правителство на г-н Борисов”, посочи Костадинов в отговор на въпрос. “Може би и в момента има някакви представители или хора, които формират част от политиката на първия кабинет “Борисов”. След като го казва г-н Пеевски, той е информиран човек и прави своите анализи, все пак има отношения и към медийния бизнес”, обясни депутатът.

“Делян Пеевски няма интерес, неговите търговски участия са известни, те са публикувани в регистъра в Народното събрание и в сферата на неговия бизнес не попада строителството. Прекратяването на поръчката за магистрала “Хемус” е поради липса на финансиране”, смята той.

“Не, не, не, не, не, не мисля, че за това може да се говори”, отговори Костадинов на въпрос за евентуално напускане на Пеевски от ДПС. “Ако в единия случай г-н Пеевски е преценил, че неговата битност на политик могат по някакъв начин да попречат на дружество, това е едно”, каза той. И отсече, че Пеевски не пречи на ДПС.

“ДОСТ не е заплаха, досега много са се опитвали, никой не е постигнал успех. В последния случай ние виждаме откритата намеса на република Турция в това, което се случва около новата партия. Преди да бъде обявена в България, тя бе прокламирана в турските медии. Не считам, че с генно-партйно инженерство, особено когато се прави от чужбина, ще се постигне нещо”, коментира той новата партия на Лютви Местан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране