10.06.2015 | 22:45
ДПС приюти в парламента скандалния ексшеф на пътния фонд
Стефан Чайков е сътрудник на депутата Айхан Етем
Стефан Чайков

ДПС приюти в парламента скандалния ексшеф на Агенция “Пътна инфраструктура” Стефан Чайков. Бившият висш държавен чиновник в кабинета “Орешарски” ще съветва младия депутат Айхан Етем как по-добре да бъдат “усвоявани европейските фондове”, показа справка на МИГNews.info.

Източници от ДПС обясниха, че Чайков е станал нещатен парламентарен сътрудник по искане на Камен Костадинов и Делян Пеевски. Чрез подставени лица, двамата управляват строителната фирма “Водстрой 98”, която през февруари 2014 г. получи 150 млн. лв. държавни пари за строителството на Северната скоростна тангента на София. Договорът с компанията бе подписан именно от Стефан Чайков.

Назначението на Чайков за шеф на пътната агенция предизвика обвинения в конфликт на интереси заради данни, че има участия в седем фирми, четири от които се занимават с проектиране, ремонт и поддържане на пътища. Той бе уволнен от служебното правителство на Георги Близнашки.

Междувременно депутатът Айхан Етем все още не е обяснил скоростното си забогатяване. Пред Сметната палата той е декларирал крупната сума от 254 000 лв. Младежът влезе в парламента от Враца след сложни размествания на листите на ДПС след парламентарните избори през 2014 г.

В първата си декларация Етем посочва, че в брой държи цели 170 000 лв., има и банков депозит от 49 000 лв. Най-интересна е графата „Вземания над 5000 лева“. Депесарят е посочил че е дал на „местни лица“ три заема – двама души са получили от него по 10 000 лв. и един – 15 000 лв. Парите са дадени след сключен договор и очевидно са срещу лихва. Самият той пък е взел от „юридически лица“ 170 000 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране