25.02.2021 | 21:34
Доган вади Пеевски от парламента?
Движението се кани официално да влезе във властта, корпулентният бизнесмен на показ им тежи

ДПС се готви за официална коалиция с ГЕРБ след парламентарните избори на 4 април. За тази цел почетният председател Ахмед Доган вади от парламента най-скандалния си депутат Делян Пеевски.

Това е водещата версия за неочакваното отсъствие на корпулентния бизнесмен от листите на движението, обявени неофициално днес. Пеевски не е водач в нито един избирателен район, но в същото време част от неговите хора отново са на избираеми места. Така например Йордан Цонев – Ментата е първи във Враца, а пародийната депутатка Велислава Кръстева, забъркала шумния скандал с БНР, ще води в Плевен. До последния момент за там е гласен новият зам.-шеф на ДПС Станислав Анастасов, но след намесата на на Делян Пеевски е върната оскандалената дама. С избираема позиция вероятно ще се уреди и друг негов близък – Камен Костадинов.

Според източници на МИГNews между Доган и Пеевски няма конфликт, а целта на камуфлажната акция е ДПС да стане приемлив политически партньор за след изборите. Движението многократно обявяваше публично, че иска официално да участва в управлението на страната. Мераците на десепарите станаха особено силни заради очакваните от Европейския съюз близо 30 млрд. евро. Знаково е мълчанието на ГЕРБ по въпроса дали открито биха се коалирали с партията на етническите турци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране