13.02.2021 | 13:28
ДПС сглоби коалицията „Изправи се. Мутри, вън!“
Мая Манолова не спира да обикаля страната с екипи, и да налива пари в медиите, а отровните“ не казват конкретно откъде са парите, с които правят кампания

Снимката е от края на септември 2015 година. Оградените в червено са Данаил Папазов, тогава кандидат за кмет на Варна от „Живот за Варна“ и Светослав Трайков, кандидат за общински съветник от същата листа.

Данаил Папазов тогава губи местните избори за кмет. Кампанията му води Арман Бабикян. Обществена тайна е, че Данаил Папазов е подкрепян от ДПС и „Шиши“, както наричат Делян Пеевски днес тогавашните обслужвали го и сегашни „отровни“ „революционери“.

Две години по-рано – през 2013 година, пак на местните избори във Варна като кандидат -кмет е издигнат Чавдар Трифонов. Кампанията му отново се обслужва и води от Арман Бабикян. Чавдар Трифонов също губи изборите за кмет.

Две години по-късно в студиото на „Здравей България“ Цветан Цветанов, за който не можем да отречем, че по онова време е „машина за избори“ и знае всичко в задкулисието му, изрича, че: „ …че на последните местни избори във Варна, които се състояха през 2013 г., кандидатът на Бареков и на Цветан Василев е бил Чавдар Трифонов“. По онова време – 2013 г. – Пеевски и Цветан Василев още не са скарани.

И двете изборни кампании, които Арман Бабикян води пиарно и изборно, завършват с провал и загуба. И двете кампании се свързват със задкулисието на ДПС.

Светослав Трайков, който е в листата, рамо до рамо с Данаил Папазов, посочва в биографията си тогава: „Светослав Трайков е специалист в сферата на информационните технологии. Бил е началник отдел „Проучване и развитие“ в „Информационно обслужване“ АД. Работил е и като главен експерт по международни отношения и протокол в Областна администрация – Варна.“

Не посочва обаче, че е бил пресаташе на ГЕРБ и дясна ръка на тогавашния председател на ГЕРБ Варна Павел Димитров, който бе изхвърлен от ГЕРБ, а заедно с него и Светослав Трайков. Не посочва и в кои бордове е бил тогава. И по време на кампанията на Чавдар Трифонов, и по време на кампанията на Данаил Папазов, във Варна е обществена тайна какви големи пари се кешат по изборите.

През същата тази 2015 г., когато Светослав Трайков, който понастоящем се подвизава в офиса на Арман Бабикян и натрапчиво се пъхаше на преден план във всички селфита и пред всички камери на протестите от миналата година, хвърляйки яйца, риба и каквото още се сетите, и е рамо до рамо с човека на ДПС Данаил Папазов, чиято кампания пък обслужва Арман Бабикян, Мая Манолова, в която се врекоха „отровното трио“ /“дуо“/ е избрана за национален омбудсман на България със 129 гласа в 43 Народно събрание. Избрана е с гласовете на ГЕРБ, защото на такъв пост в България няма как да станеш шеф, ако „да“ не каже Бойко Борисов.

Две години по-рано по нейни признания, самата Мая Манолова ще каже, че тя предложила Пеевски за шеф на ДАНС. Пак през 2013-та преди да стане омбудсман, Манолова е с главна роля в „Костинбродската афера“. И до днес тя отказва да назове източника си, от когото научила за аферата с фалшивите бюлетини. Източник не посочва и Николай Бареков, който на практика изнася на гърба си целия екшън.

И понеже никой и до днес не казва кой е „източника“ на информация, АФЕРА ще ви го каже в прав текст – името му е Делян Пеевски. За което обществото на практика би трябвало да му е благодарно, защото тогава открехна една мъничка част от тоталните фалшификации правени по избори от ГЕРБ. Защо обаче Мая Манолова се „свени“ да му каже името, отговорете си сами.

През 2015 г. бившият кандидат – кмет на Варна Данаил Папазов, чиято кампания е обслужвана от Арман Бабикян, а Светослав Трайков е рамо до рамо с него в листата му за общински съветници, ТЕЦ Варна е придобита от семейството на Данаил Папазов, което е искало да купи от предишния собственик ЧЕЗ само пристанището към ТЕЦ „Варна“, но чешката фирма не се е съгласила. През 2019 г. Данаил Папазов продава 70% от ТЕЦ Варна на Ахмед Доган за сумата от около 1,5 млн. лв.

През 2020 г., преди началото на протестите, Арман Бабикян, който има фирма за пиар, поисква среща с човек от ДПС, на която моли за работа с „трудов договор“ за пиар, както и за обслужване на проекти. В което по принцип лошо няма, работата му е такава. Официално му се обяснява, че в ДПС няма как да е на „трудов договор“, защото изобщо нямат пресцентър с длъжности и прочие.

По-късно през 2020 г. започват протестите, на които като „организатори“ се налагат „отровното трио“ – Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов. Светослав Трайков е в първата линия в „клоунадата“ по хвърлянето на яйца и всичко, което се сетите, пласиран от Арман Бабикян.

Протестите са спрени умишлено от „отровното трио“, които внезапно решават, че трябва да се загрижат за здравето на нацията, заради епидемията от корона вирус. Малко по-късно заявяват, че ще участват на изборите заедно с Мая Манолова и ще правят листи за депутати с нея. За онези, които знаят, че Арман Бабикян обслужва Мая Манолова пиарно от години, това не е изненада.

Името на коалицията между партиите на Мария Капон, Меглена Кунева и Татяна Дончева се нарича „Изправи се! Мутри вън!“. Единствена до този момент Татяна Дончева заявява, че няма да се кандидатира за депутат.

Нито Мая Манолова, която не спира да обикаля страната с екипи, и да налива пари в медиите, нито „отровните“ казват конкретно откъде са парите, с които правят кампания. И то национална.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране