13.02.2023 | 11:45
Драган Шолак се отказа да купува „Левски“
Преговорите са завършили неуспешно

Сръбският бизнесмен Драган Шолак обяви, че се отказва от сделка за закупуване на „Левски“. Това обяви той в позиция, изпратена до медиите.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно“, гласи съобщението на Шолак.

Причините не са изтъкнати ясно, като в позицията се казва още:

„Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България. За съжаление не постихнахме успех“.

Шолак и „Юнайтед груп“, която в България държи „Виваком“ и „Нова тв“, изразяват благодарност към служебния министър на спорта Весела Лечева. Преди месец държавата в лицето на Лечева придвижи въпроса с концесията на стадион „Георги Аспарухов“, който изглеждаше като най-голямата пречка.

Коментар по темата от „Левски“ все още няма.

Сръбският бизнесмен прояви интерес към „Левски“ през миналото лято, след което започна одит. Последва официална информация от компанията на Шолак на 15 октомври, когато беше публикувано съобщение, че разговори за клуба не са водени.

В края на 2022 г. „24 часа“ и „Капитал“ обявиха, че Шолак е постигнал договорка и ще бъде новият собственик на 26-кратните шампиони чрез компанията Sport Republic. Той побърза да отрече това, като основателят на компанията „Юнайтед груп“ нарече спекулации новините, че е придобил клуба.

От средата на януари нямаше никакви коментари по темата, нито от Шолак, нито от мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране