01.01.2021 | 13:19
Е, не, не може така да се лъже. Нула, зиро азерски газ няма да потече днес
Истината е пунта мара диверсификация само с руски газ

Е, не, не може така да се лъже, за Борисов иде реч.

Докато Вучич открива Турски поток в Сърбия, което означава че и у нас и реално потича руски газ през България, и обявява по -ниска цена на природния газ на вход Сърбия, с близо 10 процента под цената на вход България – големи майстори в преговорите са нашите, няма що!?.

Лъже, защото на Неа Месемврия – точката през която минава азерския газ в Гърция, преди да стигне границата с България, днес има блокаж и никакъв газ не минава.  От резервираните капацитети на интерконектора, Булгаргаз просто го няма. Лъжат яко. Ще публикувам точни данни, само ще спестя имената на фирмите.

Ще пиша по-подробно, но това е скандал. Нула, зиро азерски газ няма да потече днес. Няма журналисти, които да питат. Истината е пунта мара диверсификация само с руски газ. Да бяха казали нещо и за формулата на цената за азерския газ.

Това че Балкански поток бил българската държавна собственост е пак пунтамара, защото цялата тръба и всички активи са заложени срещу приходите и дълга от над 3 милиарда лева. И ако няма приходи, както е ясно че няма да ги има какво правим?

Камарата на представители на САЩ преодоля ветото на Тръмп срещу NDDA. Сената тази седмица също ще преодолее. И тогава – санкциите са неотменими.

Тепърва ще става жежко. А сега Честита Нова Година! Щом от 1 януари Борисов стартира с пропагандата представете си каква година ще бъде. Не го подценявайте и се гответе за жестока битка. Всичко или нищо.

Защо не организира публичен дебат по Балкански поток и „диверсификацията“ и там да дойде лично, и да вземе и шефовете на Булгартрансгаз и Булгаргаз? Нали е уверен?
За това си организират селфи клипчета „от джипката“ с пропаганда. Преди имаше тук таме някои верни неща, днес процента на лъжите скочи до тавана.

Илиян Василев, Фейсбук

1 коментар

  1. Уплашен каза:

    Аз пък се уплаших,че тръбата може да не е готова, а видиш ли Сърбите са. Колкото до това каква газ тече – азерска, руска.. имали значение, такси се плащат за пренос на газ. А това дали е наша собственост е безспорен факт. Това, че не кой се бръква да плати сметката, не го прави собственик.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране