13.09.2024 | 19:17
Един от загиналите пилоти е подготвял сватба, а приятелката му е бременна
Венцислав Дункин е от Разлог

Един от загиналите пилоти при днешната катастрофа е Венцислав Дункин, той е подготвял сватба за следващата седмица, а неговата годеница е бременна.

Община Разлог потвърдиха, че 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дункин е единият от загиналите пилоти при самолетната катастрофа в „Граф Игнатиево“. Той е роден през 1996 година в Разлог. Живял е в Плевен, заради професията си. Следващата седмица била планирана сватбата му. годеницата му е бременна в седмия месец.

Майор Петко Димитров е другият загинал при учебния полет на летище „Граф Игнатиев“. Майорът е на 52 години. Той бил един от най-опитните инструктори на L-39 в страната. Кметът на община Разлог Красимир Герчев изказа искрени съболезнования на близките за непрежалимата загуба на Венцислав Дункин. В Разлог е обявен на 14 септември Ден на траур.

Припомняме, че двуместен учебно-тренировъчен самолет L-39 ZA се разби в базата „Граф Игнатиево“ при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина. При инцидента не се е задействал катапултът, респективно парашутите не са се отворили. На борда на самолета е имало двама души-пилот и конструктор. По-късно служебният премиер Димитър Главчев потвърди смъртта на двамата пилоти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране