11.10.2015 | 8:36
Единият терорист-камикадзе в Турция е жена
"Ислямска държава" ликува, иска още смърт

Един от двамата терористи – камикадзета, които се взривиха в Турция в събота насред митинга е жена. След жестоките експлозии, потопили Анкара в кръв вчера, само две тела са буквално пръснати, като органите им са транспортирани до специализирана болница. Самоличността на атентаторите още не е идентифицирана.

Очевидци на трагедията са разказали пред разследващите как видели жена да влиза в една от тоалетните в сградата на централната гара в столицата. Тя подозрително се бавела в кабинката, а щом излязла, била опасана с бомби и бързо се отправила към хората на митинга. Миг по-късно проехтял зверския грохот. Информационните агенции съобщават за 11 загинали участници, членове на младежкото крило на най-голямата опозиционна Народно-републиканска партия, сред тях има и имена на момичета.

Атентатът, потопил Турция в кръв, е бил последван от зловещо приветствие от бойците на Ислямска държава късно снощи. В свое съобщение, джихадистите се молят Аллах да увеличи броя на жертвите в трагедията. „На състоялия се в Анкара митинг близо 40 неверници комунисти са мъртви и повече от 100 са ранени. Поздравления за тези, които са го направили. Благодарение на Аллах избухнаха експлозиите на комунистическия митинг в Анкара и има твърде много убити и ранени. Аллах, увеличи още броя на умрелите! Това ли са борците за мир, благодарете се, че се удавихте в кръв”, гласи потресаващото им изявление.

В кървавата баня в Анкара загинаха най-малко 97 души, а над 400 са ранени. В Турция е обявен 3-дневен национален траур.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране