08.05.2023 | 20:52
Екшън: „Левски“ капитулира в Пловдив, а фен си глътна езика на трибуните
Локомотив ликува пред погледа на вътрешния министър
Снимка: Архив

Изключително сериозни емоции предложи мачът на „Левски“ и Локомотив в Пловдив.

Срещата от последния 30 кръг на редовния сезон бе спечелена от домакините с 1:0 и така те си осигуриха място в първата шестица за финалните плейофи (измествайки Славия), а поражението бе първо за „сините“ след напускането на Станимир Стоилов.

Пред погледа на служебния министър на МВР Иван Демерджиев, който бе заел място в ложата на все още приличащия на стротелна площадка стадион „Лаута“, играта бе прекъсната в 17 минута.

Причината – фен на Локомотив припадна в домакинския сектор.

Съдията веднага прекъсна мача, а линейката прекоси терена. С помощта на полицаи и други фенове носилката бе качена до пострадалия, който бе в безсъзнание. След 7 минути оказване на първа помощ запалянкото най-накрая бе качен в линейката, а по-късно стана ясно, че лекарите са успели да го върнат в съзнание и той е контактен.

По предварителна информация, става въпрос за инсулт, а дикторът на стадиона призова всички да се молят за живота на пострадалия. По-късно обаче треньорът на домакините Александър Томаш уточни, че става въпрос за глътнат език.

Мачът пък бе подновен, но до почивката липсваха по-сериозни положения пред двете врати.

Още в началото на втората част обаче „Левски“ успя да прати топката във вратата на „смърфовете“. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на Рикардиньо при подаването на Марин Петков към него при изграждането на атаката.

Първият редовен гол пък бе дело на Локомотив Пловдив, който след час игра излезе напред в резултата. Димитър Илиев стреля от сложна ситуация и бе блокиран, но топката стигна до Джовани, който с прецизен удар матира вратаря на „Левски“ Пламен Андреев. Това бе и първо попадение във вратата на стража от 19 февруари, като младокът не бе пуснал гол в 9 поредни мача.

В 70-ата минута вратарят на пловдивчани Динко Хоркаш свали ръкавиците и поиска смяна заради травма, а след кратко забавяне на неговото място в игра влезе Илко Пиргов.

До края играчите на „Левски“ пробваха да стигнат до изравнителен гол, включително в даденото от съдията 7-минутно продължение, но безуспешно. А сериозна роля за това изигра и проливният дъжд, който направи терена изключително тежък.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране