04.04.2022 | 22:21
Ето го гробището за руски танкове край Киев (видео)
Руската "безаналогова" армия беше разбита в Киевска област

Киевска област се превърна в гробище за руски танкове. Руската окупационна армия беше разбита от украинските сили и част от нея избяга от Украйна. Друга лежи мъртва на украинска земя. Екип на TRT World засне гробището за руски танкове северно от Киев.

Украинците казват, че това поражение е най-тежкото за Русия от Втората световна война насам. На 24 февруари руската армия предприе пълномащабна военна агресия срещу Украйна от три посоки. Хиляди руски войници и колона от танкове и военна техника, дълга десетки километри, се насочиха към Киев с идеята да превземат украинската столица за три дни. Украинската армия обаче бе на друго мнение – разби „безаналоговата“ армия на Владимир Путин и освободи градовете от руските окупатори.

За пет седмици сражения руската армия не успя дори да се доближи до Киев. В яростта си тя извърши военни престъпления, избивайки невъоръжени цивилни граждани, сред които и деца. Украинските сили се натъкнаха на ужасяващи гледки в Ирпин, Буча и други населени места в покрайнините на Киев. Трупове по земята и разрушени жилищни сгради показват ужасяващите военни престъпления, извършени от врага. Американският президент Джо Байдън нарече Владимир Путин военнопрестъпник, а държавният глава на Украйна Володимир Зеленски каза, че руската армия е извършила геноцид.

„В Буча и другите ни градове бяха изгонени окупаторите. Стотици хора бяха убити. Мъчени, разстреляни цивилни. Трупове по улиците. Миниран район. Дори телата на загиналите бяха минирани! Повсеместните последици от грабежите. Концентрирано зло е посетило нашата земя. Убийци. Палачи. Изнасилвачи. Мародери. Които се наричат армия. И които заслужават само смърт след това, което направиха. Искам всяка майка на всеки руски войник да види телата на убитите в Буча, в Ирпин, в Гостомел. Какво са направили? Защо са били убити? Какво е направил човек, каращ колело по улицата? Защо обикновените цивилни са били измъчвани до смърт в обикновен спокоен град? Защо са удушавали жените, след като са им грабнали обеците от ушите? Как може да се изнасилват и убиват жени пред очите на деца? Да се подиграват с телата им дори след смъртта? Защо танковете са смачкали телата на хората? Какво направи украинският град Буча с вашата Русия? Как стана възможно всичко това?“, попита украинският президент Зеленски, който днес посети освободения град. Вижте какво е останало от руската техника в гробището за руски танкове край Киев:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране