20.09.2024 | 13:22
Ето как Кирил Петков спаси шефа на Антикорупционната комисия
Освобождаването на Славчев не мина за два гласа, защо съпредседателят на ППДБ Петков не беше в зала

Последния месец ППДБ ореваха държавата срещу изпълняващия длъжността председател на Антикорупционната комисия Антон Славчев, но когато дойде моментът за гласуването в пленарна зала, на Кирил Петков му изникна по-важна работа.

В четвъртък Народното събрание се разгорещи около внесеното от ППДБ искане за оставката на Славчев като член и председател на Комисията за противодействие на корупцията и на КОНПИ.

От трибуната депутати констатираха, че зад опитите им да бъде отстранен Антон Славчев стоят разследванията и проверките, които Антикорупционната комисия извършва срещу политици на “Промяната” Като Лена Бориславова, например, която бе сред най-дейните говорители на ППДБ по време на дебатите, и Бойко Рашков, чието име изплува около чудовищната контрабанда афера около Агенция “Митници”.

След разгорещените дебати, по време на които Георги Георгиев и Тервел Георгиев от ГЕРБ изнесоха правна лекция на “капацитетите” Бориславова и Стою Стоев, стана ясно, че от парламентарната група па ППДБ не са гласували четирима души.

Един от тях е Кирил Петков, който бе сред най-дейните около внасянето на искането за освобождаването на Славчев от постовете му.

Нещо повече – Петков бе и вносител на предложението, а преди ваканцията на депутатите на два пъти от “Промяната” правиха опити да го вкарат и в парламентарната Комисия по превенция и противодействие на корупцията, именно за да се форсира изчегъртването на Антон Славчев.

Вместо обаче да е в зала, за да гласува, Кирил Петков се посвети на по-приятни задължения навръх ключовото гласуване. Съпредседателят на ПП включи селфи-камерата на телефона си и се пусна с видео пред… Белия дом!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране