04.04.2022 | 18:28
Ето как Путин удря неприятелските държави
Русия вече няма да издава лесно визи, а чужденците, които работят срещу РФ, изобщо няма да бъдат допускани в страната

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указа „За реципрочни визови мерки във връзка с неприятелски действия на чужди държави“, съобщиха от руското посолство в София.

Указът е подписан, „изхождайки от необходимостта да се вземат срочни мерки в отговор на неприятелски действия на Европейския съюз“. Според него, Русия прекратява действието на няколко точки от споразуменията за улесняване на издаване на виза с ЕС, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

Отменя се улеснено подаване на документи за целите на пътуване и многократни визи със срок една година за официални делегации и журналисти, многократни визи със срок 5 години за членове на национални и регионални правителства, парламенти и съдилища.

Освен това, се отменя и освобождението от заплащане на такси за официални делегации и членове на правителства и парламенти и безвизов режим за притежателите на дипломатически паспорти.

Владимир Путин също възложи на МВнР на Русия да въведе персонални ограничения на влизане в Руската Федерация за чужди граждани и лица без гражданство, които извършват неприятелски действия срещу нашата страна, нейни граждани и юридически лица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране