15.09.2021 | 19:44
Ето кои сменят Кирил Петков и Асен Василев
Рокади в новия кабинет на Румен Радев

Даниела Везиева и Валери Велчев заместват Кирил Петков и Асен Василев като служебни министри на икономиката и финансите в новия кабинет на президента Румен Радев, разкри бТВ.

В момента не е известно дали новите лица ще бъдат натоварени с функциите на вицепремиер.

Даниела Везиева беше заместник-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок. От своя страна Валери Белчев беше назначен за шеф на Фонда на фондовете от второто правителство на Бойко Борисов.

В момента е известно, че Бойко Рашков, Стойчо Кацаров и Даниела Комитова остават министри.

Припомняме, че сегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев неколкократно загатнаха намерения за своя бъдеща политическа активност. Те обаче отказват подробности, преди да изтече мандатът им на служебни министри.

Съставът на новото служебно правителство ще бъде обявен от президента Румен Радев утре.

По-рано днес служебният министър Стефан Янев отказа да съобщи с кои министри от сегашният кабинет ще продължи да работи и във новото служебно правителство, който ще бъде обявен утре. „По отношение на това какъв ще бъде съставът на следващия служебен кабинет, мисля, че може да проявим търпение до утре сутринта в 9.00 часа и президентът, който подписва указа, да оповести лицата, които са в него“, каза Стефан Янев при отчета на своята дейност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране