11.04.2021 | 10:39
Ето с какви врътки с луксозни коли убитият Драгополов е мамил клиентите си
Разстреляният пребивавал предимно в чужбина – Испания и Франция, но от миналата година се върнал в България заради ковид пандемията

По-рано днес стана ясно, че разстреляният показно с два куршума в главата на Околовръстното шосе в София 46-годишен Николай Драгополов е въртял схеми с кухи фирми и подставени лица.

Мъжът, който няма нито едно дружество на негово име, се е съгласил да стане прокурорски свидетел по дело срещу група за източване на ДДС.

Припомняме, че ултралуксозният джип „Мерцедес“ G класа, в който бе убит Драгополов във вторник, е обявен за продажба от автокъща за 135 000 лева. Мъжът се е водил неформално управител на автокъщата, но по документи тя е собственост на Кирил Кирилов от Видин.

Убитият е карал в последните месеци над 20 луксозни автомобила, които са обявени за продажба в автокъщата на Околовръстното.

Сега пък стана ясно как точно е действала въпросната автокъща.

Според основната версия за разстрела на Драгополов е, че той е имал спор с бивш партньор, с когото вкарвали коли от Франция и въртели схеми с ДДС, пише в. „Телеграф“.

Колите били главно от марката „Ауди“ и „мерцедес“. Според схемата се взимали основно от Франция, идвали и от Испания, след това номерата им се преправяли и на крайните клиенти по документи се представяли като внос от Германия.

Драгополов пребивавал предимно в чужбина – Испания и Франция, но от миналата година се върнал в България заради ковид пандемията.

В последните месеци управлявал различни луксозни автомобили, които се продавали в автокъщата. „Мерцедес“-ът, който е застрелян, е един от тези автомобили.

2 коментара

  1. Кадриев каза:

    Стига сте ни занимавали с тези разбойници! Всички ги знаете че са такива, но не са в затвора. Това нещо плевнелиев и той има наглостта да дава мнения!!

  2. Така му се пада каза:

    Добре са го гръмнали тоя боклук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране