17.09.2024 | 17:34
Ето защо съдия Пашкунова от ВСС поиска веднага да бъде избран нов главен прокурор
Единият син на Цветинка е назначен за началник на кабинета на правосъдния министър, другият става набързо следовател от ВСС

Нелицеприятни зависимости изглежда мотивират гласуването на съдия Пашкунова „за“ рестартирането процедурата за избор на нов главен прокурор

Само ден преди заседанието на Пленума на ВСС, синът и Николай Пашкунов е назначен като началник на кабинета на министъра в Министерството на прокуратурата, пардон, на правосъдието.

Сайтът Bird е открил, че и другият син на съдийката от ВКС и кадровик от ВСС работи в системата на прокуратурата. През 2022 г. Георги Пашкунов встъпва като младши следовател в Софийска окръжна прокуратура, като само 2 години по-късно вече е „повишен“ в редови следовател от ВСС. През март т.г. е командирован на „международен семинар за корупция“(?!) в Будапеща, като единственият представител на България. Висока чест, така да се каже.

Колкото до Георги, назначението му в министерството става факт само ден преди майка му да гласува „за“ рестарта на процедурата за избор на нов главен прокурор. Като на заседанието на ВСС тя дръпна доста пламенна „пледоария“ в подкрепа на позицията на чугуненото мнозинство на Пеевски и Борисов. Вотът и беше кардинално противоположен както на този на председателя на ВКС, така и на тези на „опозиционерките“ Олга Керелска и Атанаска Дишева.

По информация от няколко независими източника, държавнотo предприятие (Пеевски) изключително много бърза да финализира процедурата, като назначи силно свой човек за наследник на Борислав Сарафов – и по този начин си гарантира още поне 7 години наказателна неприкосновеност. Дали чадърът обаче ще важи и за Борисов е все още отворен въпрос и предмет на усилени пазарлъци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране