26.01.2023 | 11:58
Европа изплющя шамар на Борисов – никога повече на власт и аут от политиката!
Западът не иска никога повече ГЕРБ и ДПС в управлението на най-бедната страна в ЕС

Прословутата статия на „Ди Веят“ за лидерската роля на България в първите дни на войната срещу Украйна никак не е случайна, а носи ясен сигнал – Западът не иска никога повече ГЕРБ и ДПС в управлението на най-бедната страна в ЕС. Това коментира пред „Галерия“ български евродепутат.

Сигналът е бил разбран отлично от Бойко Борисов и Ахмед Доган, като първият го е приел особено болезнено. Лидерът на ГЕРБ се скъса да прави мили физиономии към „началниците“ в ЕС, но уви, дори съпартийците му от ЕНП няма какво да направят.

Борисов се е допитал до тях дали немското издание не е излъгало за намесите на Кирил Петков и Асен Василев в първите 48 часа от войната, довели до ключов отпор на руската агресия и помощ за Украйна.

На двете въпросни срещи са присъствали куп хора от ЕНП, които просто потвърдили, че написаното е самата истина и вдигнали безпомощно рамене.

ДПС и ГЕРБ опитаха да направят кампания, че написаното в „Ди Велт“ и препечатано във всички сериозни световни медии е поръчка. Странно, но в хора започнаха да пригласят Корнелия Нинова и хора от президентството.

Това обаче само буди смях, защото и те са наясно, че няма как да бъде манипулирано какво е казал Асен Василев в присъствието на десетки финансови министри. Последните първи ще опровергаят, ако има нещо изопачено.

Самата Нинова пък е наясно отлично с износа на оръжия и дизел за Украйна, защото като вицепремиер всичко минаваше с нейния подпис. И едва ли си е мислила, че изведнъж Полша се е разбързала да изкупува цялото българско оръжие.

„Българските колеги отлично знаят мнението на западния свят. Доверието към Бойко Борисов в свалено завинаги и ЕС не иска да чуе за негово участие във властта“, сподели източникът ни от Брюксел, „Колкото и да се прави на разсени, лидерът на Г ЕРБ ще трябва приеме истината и да обяви оттегляне, ако иска да спаси поне партията си“.

Очевидно Западът не може да прости на Борисов изграждането на „Турски поток“, който си е чисто руски и позволи на Путин да започне войната в Украйна.

Трасето беше построено с куп корупционни схеми и контролирано от представители на тайните служби на Кремъл. За капак – платено от данъците на българите с 3 милиарда лева, без да е ясно в кой век ще има възвращаемост.

Сигналите от Европа и САЩ явно бяха координирани, защото след статията в „Ди Веят“ дойде и изявлението на американския посланик Херо Мустафа. Тя директно обяви, че по време на мандата се в София е видяла безнаказана корупция и продънена съдебна система Все схеми на ГЕРБ и ДПС, за които българският избирател отдавна знае.

Борисов и Доган обаче ще се опитат до последно да шикалкавят през западните партньори. И да си отмъщават на Кирил Петков и Асен Василев. Доста явно и поръчково беше махането на охраната от НСО на бившия премиер. Камерите от дома на Петков на улица „Шишман“ бяха демонтирани във вечерта, в която той беше първа новина по централните руски медии.

В Москва обявиха българина за враг №1 заради идеята му в първите часове на войната да бъдат замразени руските активи, а руските банки изключени от СУИФТ системата за разплащане.

НСО побърза да обяви, че няма непосредствена опасност за Петков, което е смешно на фона на решенията на службите да пазят по две години други бивши премиери.

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Пише се ганьО,учете български език,това е сила

  2. 🖕🖕 каза:

    Мама Ви руски боклуци

  3. Гош каза:

    Честит ви Бай Ганйо на власт драги Българи, няма да се сърдите на никой щото сами си го избрахте крадеца и ши видите Шенген през крив макарон!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране