05.12.2022 | 18:51
„Фейсбук“ се чуди: Докторе, защо?!?
Проф. Николай Габровски се е вживял в ролята на политическо камикадзе и с неизвестни мотиви е решил да сподели отвратителната роля на криминалната групировка ГЕРБ
Номинацията на проф. Николай Габровски за премиер на ГЕРБ предизвика вълна от коментари в социалната мрежа „Фейсбук“. Ето някои от тях:

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев пише: България е страната, в която лесно се става професор и след това още по-лесно се става за резил.

Пиар експертът Весислава Танчева: Поредният употребен авторитет…
Жалко.

Адвокат Николай Хаджигенов: Сламен човек.
В правото, а очевидно и в политиката означава поставено лице/кукла на конци.
С наслаждение.
Един обикновен АДвокат

Стела Николова, ДБ: Герб предлагат за премиер проф.Николай Габровски.
Не мога да разбера защо професори се съгласяват да играят смокинов лист на Бойко.

Мартин Димитров допълва : Положението е: Докторе, защо!?

Проф. Лъчезар Аврамов уточнява : Професор Николай Габровски се е вживял в ролята на политическо камикадзе и с неизвестни мотиви е решил да сподели отвратителната роля на криминалната групировка ГЕРБ.

За разлика от професор Герджиков, който прояви престорен свян и прие „подкрепа“ от ГЕРБ на кандидатурата си за президент, издигната от уж „инициативен комитет“, Николай Габровски лансира гениалната идея за „промяна на политическия тон“.

НОВИЯТ ТОН трябва да възстанови управлението, против което протестираха хиляди българи и се подписаха стотици учени.

Припомням текста на ОТВОРЕНО ПИСМО, против МУТРИТЕ във властта, фактите в което никой не оспори!

Задълбочаващият се управленски произвол на правителството застрашава самите устои на държавата ни. Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки. Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости.

Автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната придоби статуса на социална, икономическа, финансова политика.

За броени минути конституционно най-високопоставената фигура на държавата – председателят на Народното събрание може да бъде изхвърлена без коментар и заменена с фигурант, за когото личното достойнство е непознато чувство.

Върховете на властта се изпълниха с некомпетентни, безчестни, парично зависими партизани.

Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст“, с умишлени излишъци – за да се крадат „законно“. Стотици милиони лева народна пара се раздават според конюнктурни интереси и без парламентарен контрол. Бюджетът за здравеопазване се увеличава ежегодно с цел да бъдат присвоявани милиарди, а здравният статус на населението се влошава. Здравеопазването е в кадрови колапс, недостигът на квалифицирани медицински специалисти вече заплашва общественото здраве с катастрофа.

Европейските фондове се разпределят по партийни и корупционни схеми, разходват се безотговорно и пълнят партийните каси. Строят се най-скъпите, опасни и некачествени пътища, разпадаща се инфраструктура и спортни съоръжения, на които никой не спортува. Въпреки ниския корпоративен данък инвеститорите не рискуват парите си в условия на корупция и рекет.

Образованието е в безизходица – функционално неграмотните деца вече доминират. Главоломно оредяват специалистите във всички сфери. Научният труд се цени по-ниско от хигиенния. Отношението към водещия научен, духовен и експертен център на България – Българската академия на науките е унизително. Неглижира се развитието на науката и иновациите като условие за икономически напредък на страната. Обществените науки са замърсени от толерираното присъствие на придворни продажници с научни титли.

Съдебната власт е ратай на изпълнителната. Държавното обвинение, Прокуратурата, безсрамно и нагло изпълнява политически поръчки и охранява престъпни практики. Полицаи бият деца и се гаврят с момичета.

Средствата за масова информация са превърнати в трибуни за манипулации, потънали в насилието на цензурата и аморалността на автоцензурата.

Никой не вярва, че това правителство е способно да организира избори без огромно количество „купен вот“, „невалидни бюлетини“, „мъртви души“ и „екскурзианти“.

Некомпетентното управление на COVID-инфекцията заплашва да се превърне в поредна катастрофа.

Не се изпълнява „Националния план за подготовка за пандемия“, а държавата е вкарана в хаос с неадекватни, взаимно противоречиви и нарушаващи законите заповеди. Когато няма болни, се въвеждат разрушаващи икономиката карантини, всява се паника, игнорират се специалистите. Когато опасността се засилва, активизира се прилагането на незаконно лечение, финансови трикове и фалшива статистика.

ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране