06.10.2024 | 15:42
Финал: Десните късат с „Промяната” след изборите
ПП си гласят след вота Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ също вбесил здраво кръжеца около ген.Атанас Атанасов

Скъсване с „Продължаваме промяната” и присламчване към ГЕРБ умуват десните след вота на 27 октомври. Това разказаха за „Уикенд” от актива на десницата, които признаха, че отново обмислят дали да не се разделят с хората на Кирил Петков и Асен Василев.

Такъв опит вече бе направен през лятото, когато коалицията ПП-ДБ се задържа на косъм за предстоящите избори, но с уверението на ПП, че този път партньорите ще получат равна подредба с техните хора в листите.

Колосалната гавра, която обаче се случи при съставянето на списъците за парламента тази есен принудило хората на ген. Атанас Атанасов и Надежда Йорданова да надигнат гневен вопъл. В „Да, България” са ядосани, че начело на листата във Варна е поставен Даниел Лорер, въпреки че изрично настоявали той дори да отпадне като кандидат-депутат. Силно раздразнение събудило и друго водачество – това на бившия министър на икономиката от квотата на ПП Богдан Богданов в Плевен.

Говори се, че „Да, България”, които ще избират нов лидер през януари на конгрес, щели да поставят и въпроса с оставането в коалицията, от която търпят единствено щети и негативи. Тъмносините, които също са част от формацията начело с вечно алчния за постове и контрол на службите ген. Атанасов, също били по-склонни да се отцепят и да опитат сближаване с ГЕРБ, мълви се още в партийните централи.

Десните формации в коалицията обаче щели да коментират официално намеренията си след изборите, но на този етап мнозина от кандидат-депутатите на ДБ били склонни да обърнат гръб на „Промяната” в името на съюз с ГЕРБ и евентуални апетитни постове в следващо, макар и кратко правителство.

Слухът, че ПП си гласят след вота Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ също вбесил здраво кръжеца около ген. Атанасов. Борбата между двамата е от години и се говори, че всеки от политиците опитва да печели надмощие с влияние в службите. ГЕРБ обаче никога нямало да позволят Рашков да застане начело на най-опасната за всеки държавник в опозиция комисия, а рамото по темата което десните били готови да им дадат, било добре дошло за повод и основа на бъдеща коалиция ГЕРБ-ДБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране