16.11.2022 | 11:49
Фирма със 100 лв. капитал е собственик на луксозни сгради в най-атрактивните части на Ямбол. Познайте кой е собственикът
Счетоводните отчети, както на „Бест хаус БГ“, така и на „Проконструкт груп“, са изготвени и подписани от Катя Славова – съпругата на екскмета Георги Славов

Фирма със 100 лева уставен капитал е собственик на луксозни сгради в най-атрактивните части на Ямбол. „Бест хаус БГ” е нова агенция за недвижими имоти. Дружеството в сайта си, предлага двустайни и тристайни апартаменти, търговски помещения, гаражи и паркоместа около новоизграждащата се резиденция „Бест хаус“. Имотът, с разположената сграда, е с лице към улица „Крали Марко“ на юг, съобщава ямболското Радио 999

„Бест хаус БГ” е фирма, регистрирана на 2 октомври 2020 г. с капитал от 100 лв., с адрес на управление в Ямбол на ул. „Опълченска“, бл. 2, вх. Б, ет. 4, ап. 5, макар че, според сайта и, офисът им се намира на ул. „Стефан Караджа“ 33. Едноличен собственик първоначално е „Баланс-37“ ЕООД (бивша фирма на Г. Славов), а от 4 октомври 2021 г. собствеността на сградата е прехвърлена на „Проконструкт груп“ ООД.

А фирма „Проконструкт груп“ ООД е регистрирана на 23 септември 2021 г., само 10 дни преди да приеме собствеността на „Бест хаус БГ“. Предметът на дейност е същия. Адресът на седалището е отново ул. „Опълченска“, бл. 2, вх. Б, ет. 4, ап. 5, а за контакти – съседният апартамент № 2.

Човекът, който е основен собственик на тези фирми, е твърде добре познат (и на гражданите и на прокуратурата), както и другите с по-малки дялове – бившият кмет на Ямбол Георги Славов, който е мажоритарен собственик с дялове от 800 лв. ( 80%) в „Проконструкт груп“ ООД, сегашният собственик на „Баланс-37“ Галин Димитров (бивш служител на Г. Славов) и Ивелин Беров (приятел на дъщерята на Г.С.) , които имат дялове по 100 лв. (по 10 %).

Същият адрес е седалище и на още две фирми – „Агро – ГС“ ЕООД (ГС като Георги Славов) и „Зелени системи – ГС“ ЕООД, които са еднолична собственост на Георги Славов. Първата е с основен предмет на дейност отглеждане на зърнени растения и маслени семена и е регистрирана на 2 юни 2021 г. с капитал от 1000 лв. Втората е с основен предмет на дейност производство на електроенергия (може би за фотоволтаици) също на 2 юни 2021 г. и също с капитал от 1000 лв.

„Бест хаус БГ“ отчита за 2021 г. активи на стойност 41 хиляди лева и нулева печалба. Счетоводните отчети, както на „Бест хаус БГ“, така и на „Проконструкт груп“, са изготвени и подписани от Катя Славова – съпругата на екскмета Георги Славов, която управлява счетоводна кантора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране