23.02.2015 | 18:44
Флейтата на Местан: В парламента има ксенофобски партии
ДПС насажда напрежение в обществото чрез Възродителния процес и подкрепата си за мюфтийството, казва Николай Панков

Прокуратурата действа изключително мудно по отношение на палежите в джамиите. Това води до рецидиви, които се наслагват и създават напрежение в обществото. Абсурдно е да се говори, че българите са ксенофоби, че посягат на мюсюлманските храмове, защото протестират срещу това джамии – културни паметници, да бъдат връщани на Мюфтийството. Тази позиция изрази по ТВ7 Николай Панков, шеф на кабинета на бившия главен мюфтия Недим Генджев.

Повод за разговора бяха зачестилите палежи на мюсюлмански храмове в страната –  инцидентите в Пловдивската и Варненската джамия.

Панов намекна, че този факт говори по-скоро за зависимости на главния прокурор от „КОЙ“ и изрази учудването си защо ДПС не упражнява своето влияние върху прокуратурата, за да осъди престъпните елементи, които извършиха посегателството върху софийската джамия.

ДПС джавка непрекъснато мантрата, че българският народ е нетолерантен, че в парламента има партии, крайни излъчват ксенофобски послания. Но това съвсем не е вярно, защото парламентът не веднъж е осъдил с декларация ксенофобията, особено свързана с етническа и религиозна нетолерантност. Всъщност ДПС насажда напрежение в обществото по два начина – като „се събуди“ за Възродителния процес, тема, която бяха забравили през последните 25 години, и от друга страна – с подкрепата си, която демонстрира към Главно мюфтийство, посочи Панков.

Той бе контриран от втория гост в студиото – Кристиян Коев, който се появи манипулативно на протестите през 2013, а после цъфна в ролята на пиар на ДПС.

Всички, които не обичат ДПС, прехвърлят всяка беда върху движението. На партиите в парламента им е нужен враг и това е ДПС. Вярно е, че . етно-религиозната толерантност я има в обикновените хора, но проблемът е, че половината партии са създадени на ксенофобска основа. И ако не правят ксенофобски внушения, просто няма да съществуват, коментира Коен, известен още и като задкулисния собственик на сайта „Аларма“.

Коев се представя за „Златната флейта“. Запознати обаче твърдят, че от години няма нито една изява или участие в концерт и вероятно в професионалните среди никой не се интересува от него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране